Vertrouwenscontactpersonen

Vertrouwenscontactpersoon

Donitas wil een veilige sportomgeving bieden, waarin iedereen zich thuis voelt. Samen doen we er alles aan om grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, conflicten en ruzie, discriminatie en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen om zo te zorgen voor een veilig sportklimaat. Daarom heeft Donitas twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Zij fungeren als centraal aanspreekpunt om zo te zorgen dat de wijze waarop we met elkaar omgaan respectvol en veilig is.

Bij de vertrouwenscontactpersonen kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, maakt dat deze niet verergert en dat herhaling zo voorkomen wordt.

Wanneer kan je terecht bij een vertrouwenscontactpersoon?

Als je vragen hebt over of te maken hebt met:

  • pesten en gepest worden;
  • machtsmisbruik en verbale agressie;
  • het gevoel hebt dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort of anders behandeld wordt;
  • grensoverschrijdend gedrag (machtsmisbruik, verbale agressie, ongewenste intimiteiten): de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach of gedrag dat je als onprettig ervaart;
  • een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft
  • twijfels bij jezelf of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is
  • iemand die je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag
  • het beschuldigd worden van eerder genoemd gedrag

Contactgegevens

De vertrouwenscontactpersonen van Donitas zijn Angela Mennes en Stijn Bolt. Je kan hen altijd een appje sturen, bellen of aanspreken op de ACLO. 

De contact gegegevens zijn: Angela (+31 611353248) en Stijn (+31 657839657). Ze zullen je bij een gemiste oproep zo snel mogelijk terugbellen. De ACLO kent ook hun eigen vertrouwenscontactpersonen bij wie je terecht kan als je liever iemand wil spreken buiten de vereniging. De vertrouwenscontactpersonen zijn te vinden op de website van de ACLO: ACLO vertrouwenscontactpersonen. Als je behoefte hebt aan contact met mensen van buiten de Donitas en de ACLO kan je altijd terecht bij het Centrum Veilige Sport Nederland. Zij zijn een centraal meldpunt voor alles omtrent overschrijdend gedrag en bieden net als de vertrouwenscontact personen altijd een luisterend oor. 

Voorstellen


WhatsApp_Image_2022-11-07_at_13.47.39.jpeg

Angela Mennes

Mijn naam is Angela Mennes (maar iedereen noemt me Ans). Ik ben 26 jaar en ik zit al 6 jaar in Dames 3, het mooiste team van Donitas. Ik ben stiekem al een tijd student-af, maar ben nog altijd te vinden bij onze mooie vereniging. Samen met Stijn zal ik de rol van vertrouwenscontactpersoon vervullen.stijn_vcp_foto.jpeg

Stijn Bolt

Hey! Ik ben Stijn Bolt en vanaf nu één van de vertrouwenscontactpersonen. Ik ben 23 jaar oud en zit nu vier jaar bij Donitas. Na drie seizoenen in verschillende teams te hebben gezeten, zit ik sinds dit seizoen in heren 1. Momenteel zit ik in mijn eerste jaar van de master biomedische wetenschappen. Ik hoop nog vele jaren actief te zijn bij deze mooie vereniging. Mocht je ergens mee zitten, aarzel dan niet om mij aan te spreken of een berichtje te sturen naar mijn nummer eerder vermeld!