EJcie

​EJcie

De EJcie is de eerstejaarscommissie van Donitas. De commissie bestaat uit 2 oudere leden die met 6 nieuwe leden verschillende activiteiten organiseert voor de gehele eerstejaarslichting van de vereniging. De activiteiten zijn vaak voorafgaand aan een borrel met als doel om nieuwe leden kennis met elkaar en de vereniging te laten maken.

Contact: ejcie@donitas.nl

EJcie 2021-2022

Zoals ieder jaar bestaat de eerstejaarscommissie uit zes eerstejaars en twee ouderejaars, te beginnen met Koen Vlaar. Hoewel Koen inmiddels vijfdejaars is, wordt hij nog altijd gezien als ultieme feut van Donitas. Met zijn deelname aan de EJcie heeft Koen daarom slechts één ding voor ogen: het vinden van de nieuwe feut der feuten. Ook ouderejaars Angela Mennes heeft een duidelijke doelstelling dit seizoen. Met haar 25 jaar wordt ze ook wel Mutti Merkel genoemd, en door meer op te trekken met het jonge gespuis van onze vereniging hoopt ze haar geest jong te houden.

Maargoed, wat is een eerstejaarscommissie zonder eerstejaars? Melvin Schneiders heeft zijn charmes in de strijd gegooid bij de internco en werd zo gekozen als voorzitter van de commissie. Hoewel dit hem algemeen gezien goed afgaat, heeft Melvin af en toe nog wel moeite met het herkennen van zijn commissiegenoten, zoals Jan Marco Prins, a.k.a. Man Jarco. Gelukkig was dit wederzijds, en is het meer dan eens voorgekomen dat Jan Marco zijn commissiegenoten ook niet herkende op een feestje.

Over feestjes gesproken; het vijfde lid van de eerstejaarscommissie is secretaris Femke de Vries. Femke heeft energie voor tien en staat het liefst elke avond in ’t Gat van Groningen. Overigens vindt ze het helemaal niet erg als je haar ‘het zusje van’ noemt, en geeft ze ontzettend graag antwoord op de vraag of ze ook bestuur gaat doen net als haar grote zus. 

Stan Huisman bekleedt de functie van strepennazi en is tevens commissie-opa, wat best een prestatie is als eerstejaars. Naast volleyballen bij Donitas rolt Stan graag rond in het zand, en is hij voorzitter van onze blauwe buren. Hij heeft ons echter plechtig beloofd dat hij de EJcie te allen tijde boven Tweeslag zal verkiezen, zoals het hoort. 

Ook de weekdames worden gerepresenteerd in de EJcie met Iris Groot. Om eerlijk te zijn kan Iris een stuk beter kunstschaatsen dan volleyballen, maar ze is gebrand om hier aankomend seizoen verandering in te brengen. Een ander groot talent van Iris is te laat komen, en het lijkt erop dat ze hiermee dit seizoen eigenhandig het strepenboek zal gaan vullen.

Tot slot hebben we ons talent Danae de Haas. Aangezien Danae uitkomt in de eerste divisie moet ze ongeveer 34 uur per week trainen met dames 2. Hierdoor blijft er weinig tijd over om aanwezig te zijn bij de commissie. Hiervoor lijkt maar één passende oplossing: meer feestjes, dus meer kans om aanwezig te zijn. Met deze instelling belooft het een mooi seizoen te worden, waarin we met zijn allen ons best gaan doen om de eerstejaars kennis te laten maken met de mooiste volleybalvereniging van het land.

EJcie

Iris Groot (2021) -
Danaé Sade de Haas (2021) -
Stan Huisman (2021) -
Angela Mennes (2017) -
Jan Marco Prins (2021) -
Melvin Schneiders (2021) Voorzitter
Koen Vlaar (2017) -
Femke de Vries (2021) -