Redaccie

Redaccie

De Redaccie is verantwoordelijk voor ‘het Doniteurtje’, het clubblad dat zes keer per jaar verschijnt. In ‘het Doniteurtje’ worden serieuze zaken afgewisseld met roddels, interviews en andere leuke verhalen. ​

Contact: redaccie@donitas.nl

Redaccie 2019-2020

De Redaccie is ook dit jaar weer samengesteld uit acht enthousiaste Donitaters die hun uiterste best gaan doen om de vereniging op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen Donitas, en nog wat meer. Dit zooitje ongeregeld wordt geleid door de VO-DOzitter Lotte Vroegh (D14). Lotte doet momenteel de pre-master Sociologie, maar is vaker in ’t Gat van Groningen te vinden dan in de collegebanken. Maar goed, wie niet?

Wat is een commissie zonder een feut? Helemaal niks natuurlijk! Het was even zoeken, maar we hebben uiteindelijk eerstejaars Lars de Ridder (H9) aan de Redaccie toe weten te voegen. Volleyballen kan ‘ie niet, vormgeven wel. Als feut is het ook aan Lars de taak om ervoor te zorgen dat er op elke vergadering een fles gin aanwezig is. Daarnaast gaat Lars de bijenpopulatie redden met zijn studie Biomedische Wetenschappen.

De functie van penningmeester wordt dit jaar vervuld door Jasper Pruijm (H3). Jasper gaat er dit jaar voor zorgen dat wij als commissie een keer uit eten kunnen op jullie kosten. Daarnaast creëert hij de prachtigste Donieuws-filmpjes. Jasper heeft vorig jaar even van het arbeidersleven geproefd, maar is sinds dit jaar gelukkig gewoon weer student Biomedical Engineering. Je bent nooit te oud om te studeren, toch?

Zo’n penningmeester is allemaal heel leuk en aardig, maar daarvoor moet er wel geld zijn om te beheren. Hier gaat Mariska Meijer (D16) voor zorgen dit jaar als Sponsorcommissaris. Door een blessure is Mariska voorlopig nog even niet op het veld te vinden, maar deze verloren tijd maakt ze graag goed in ’t Gat van Groningen. Ze bekleedt daarom ook de functie van Brakretaris.

Als oud-praes zit Marije Louwes (D6) natuurlijk vól inspiratie, die zij dit jaar kwijt mag tijdens het schrijven van het Donieuws. Marije vindt alcohol heel lekker, maar daar hoort natuurlijk wel iets te kanen bij. Ze heeft daarom ook nog de belangrijke functie van Snackretaris en mag er op elke vergadering voor zorgen dat er voldoende versnaperingen aanwezig zijn.

Ook sterveling Peter van den Berg (H6) gaat zich dit jaar bezighouden met het Donieuws. Daarnaast is Peter dit jaar Wedstrijdcommissaris RAPPOOOOOOO KLAPPOOOOOOOO. Dus, heb jij nog ideeën voor het Donieuws? Of heb je gewoon het gevoel dat je nog niet genoeg gedronken hebt? Dan is onze Peter jouw man! Hij schijnt overigens ook nog Bedrijfseconomie te studeren, maar dit is onzeker.

Een commissie binnen Donitas is natuurlijk niet compleet zonder een Pieter. Wij hebben dit jaar gekozen voor Pieter van Koningsveld (H7). Naast zijn functie als eindredacteur gaat hij zich dit jaar bezighouden met de integratie van alle Pieters binnen Donitas als Commissaris Piet (CP). Tevens gaat hij dit jaar wederom een poging doen tot het halen van zijn master Human Resource Management. Driemaal is scheepsrecht, zeggen ze gelukkig altijd.

Angela Mennes (D3) wordt gelukkig van het verbeteren van spelfouten en mag daarom ook de functie van Eindredacteur vervullen. Verder gaat zij tegenwoordig door het leven als Bekretaris Sjans, afgekort Sjans. Dit betekent uiteraard dat ze er voor moet gaan zorgen dat andere Donitaters zoveel mogelijk met elkaar gaan regelen, en heeft he-le-maal niets te maken met haarzelf. Toch?

Redaccie

Kelly Giesselbach (2016) Voorzitter
Welmoed Kuipers (2016) -
Lisa Mastenbroek (2017) -
Bjarne Overtoom (2018) -
Sanne Ter Horst (2018) -
Redmar Boerties (2019) -
Wiard Bruinsma (2019) -
Yorik Maatman (2020) -