Gluurgidscie

Gluurgidscie

De Gluurgidscie is de commissie de er elk jaar weer voor zorgt dat er een almanak wordt ontworpen en uitgegeven. Halverwege het seizoen krijgen de leden die hier interesse in hebben de Gluurgids.

Contact: gluurgids@donitas.nl

Gluurgids 2019-2020

Ook dit jaar zal er weer een prachtige gluurgids gemaakt worden. Hiervoor zijn bekwame Donitaters nodig en door gebrek hieraan is er een zooitje ongeregeld bij elkaar geraapt om deze te gaan maken. Hierdoor is er een commissie gevormd met leden uit alle windstreken van het land, want iedereen uit de commissie komt uit een andere provincie van Nederland.

Beginnend met onze voorzitter en uitvoerend feut, Naomi Huisman. Ze studeert aan de PABO en als Brabander leert ze haar toekomstige kindertjes goede Brabantse manieren aan (hou je bek, kut!!). In Dames 9 is ze de lekkere kanonnetjes aan het adten en blokkeert ze het hele middenveld af.

Naomi wilde als regerend snaaikoningin graag een bekend tongetje in de commissie erbij hebben. Daarom is het volgende lid de Twentse Pieter Wolff uit Heren 8 waar hij als spelverdeler in het veld staat. Pieter houdt wel van regelen en daarom zal hij zich druk bezig houden met acquisitie en het grafisch ontwerpen. Daarnaast studeert hij ook nog aan de RUG de studie technische natuurkunde. Deze man is super mooi en geniaal; we zijn zeker blij met deze jongen binnen de commissie. 

Het volgende lid is Pieter… ja, nog één. Pieter van Haaren zal verantwoordelijk zijn voor de feestjes en de kleding. Daarnaast voelt hij zich als Rotterdammer erg geschikt in zijn taak als strepennazi. Dit jaar zal hij zijn scriptie voor de studie Sustainable Energy System Management schrijven en dus voldoende tijd heeft om vele avondjes in ‘t Gat van Groningen te verblijven.

Als Pieter thuis komt na zo’n avondje dan komt hij zijn lieftallige huisgenoot Natalie Koetsoeba tegen. Natalie speelt als libero in Dames 8 maar is ook regelmatig in haar zonnige thuis provincie Limburg. Door haar afkomst uit Limboland is ze de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig, maar ze zal dit in Groningen verbeteren met haar studie Neurolinguïstiek en binnen de commissie zal ze naast feestco ook de taalnazi van de groep zijn.

We blijven even bij de moeilijke achternamen en gaan door naar ons volgende lid, Wasila Moktefi. Deze meid met heeft haar roots uit Drenthe: Door het enthousiaste Drentse bloed dat ze van haar opa en oma heeft meegekregen, wilde ze heel graag nog een jaar als lid van de Gluurgidscie vervullen, maar dan in een nieuwe functie. Daarom zal ze dit jaar als grafisch ontwerper een prachtig boek in elkaar knallen. Ze speelt niet, maar staat ingeschreven bij Dames 15 vanwege een gescheurde kruisband. Heel spijtig, maar daardoor heeft ze dit jaar voldoende tijd over voor haar studie Spatial Planning and Design en natuurlijk voor de Gluurgids.

Ons commissielid met de echte Groningse roots is Katie Wiersma, die als hoofdblokkeerder naast Wasila in het veld staat. Naast het feit dat het veld deeld met Wasila, spelen ze ook samen als grafisch ontwerpers. Net als menig hoofdblokkeerder of Groningse kan ze erg eigenwijs en standvastig overkomen; een mening laten blijken of doordrukken is geen probleem. Gelukkig kan ze goed analyseren met haar studie Psychologie; men zal daardoor niet ontevreden hoeven zijn met de onderdelen die Katie inbrengt voor het design en Katie’s ideeën zullen de gluurgids vast van leuke tinten voorzien.

In weekdames 3 speelt commissielid Ilja Huitema. Vanuit de drek van Friesland is ze naar Groningen gekomen voor haar studie International Facility Management, waarin ze nu in haar tweede jaar zit. Binnen de commissie vervult ze de taak als secretaris en werkt ze samen met Pieter Wolff aan de acquisitie. 

Ons laatste lid, en tevens officiële FEUT van de commissie, is Leon Dersjant. Deze muur van een vent speelt bij Heren 2 als passer-loper en studeert Economics and Business Economics. Wanneer hij niet in Amersfoort is zullen de commissie avonden waarschijnlijk vaak bij Leon gehouden worden, want hij is in het bezit van een unieke grote houten Donitas bieropener om altijd voorzien te zijn van voldoende bier. Daarnaast is hij binnen de commissie penningmeester, schrijver en assistent.

Zo te zien is dit een pracht commissie, om een mooie Gluurgids neer te zetten!

“G(l)uur vanaf het eerste uur”

Gluurgids ‘19-’20


Gluurgidscie

Manon Koekoek (2018) -
Wasila Moktefi (2017) -
Pieter Wolff (2017) -
Pieter van Haaren (2018) -
Ilja Huitema (2018) -
Natalie Koetsoeba (2018) -
Naomi Huisman (2018) Voorzitter
Leon Dersjant (2019) -