Gluurgidscie

Gluurgidscie

Donitas kent een eigen almanak, de Gluurgids. De Gluurgids is voor elk lid een onmisbaar boekwerk met daarin een uitgebreide terugblik op het afgelopen jaar. Een waar collectors item! Gedurende het hele jaar werkt de Gluurgidscie hard aan een mooi boek. Er wordt ook een borrel georganiseerd om het thema van dat jaar bekend te maken! Tot slot wordt het resultaat van de Gluurgids uitbundig gevierd op het Gluurgidsfeest, waarbij het eerste exemplaar wordt overhandigd aan de voorzitter van Donitas. Een deel van de commissie is dus ook verantwoordelijk voor het goed organiseren van de feestjes en het andere deel voor het ontwerp en invulling van het boek.

Contact: gluurgids@donitas.nl

Gluurgidscie 2021-2022

De Gluurgidscie is verreweg de leukste commissie binnen heel Donitas. Wij zorgen er elk jaar weer voor dat de almanak bij jou op de mat ligt, zodat je lekker kan zitten gluren naar elk lid binnen Donitas. Om daar een beetje eer aan te geven, beginnen wij alvast door een beetje informatie over onszelf vrij te geven.

Dan beginnen wij natuurlijk bij de praeses, Francis uit Dames 12. Onze ster in strepen halen bij ‘t Gat houdt er ook van om de leiding te nemen, aangezien zij altijd herhaalt wat de secretaris al heeft opgeschreven, zonder het door te hebben.

Over de secretaris gesproken te hebben, dat is natuurlijk Nadine uit Dames 8. Ondanks dat zij inmiddels oma van de commissie is en volop in het burgerleven zit, houdt zij haar ogen nog net open tijdens de vergaderingen. Gelukkig worden de notulen nog wel bijgehouden.

Daarnaast hebben we nog de man van de cijfers, Bas uit Heren 9. Door zijn emotionele verbinding aan de sportschool, mag hij het inmiddels niet meer hebben over zijn tweede thuis. Toch wordt zijn passie voor eten nog wel toegelaten, zodat hij iedere keer lekker voor ons kookt.

Onze echte Twentenaar in de PR, Rianne uit Dames 15, is ook aanwezig, ondanks het feit dat zij haar afkomst nog erg ontkent. Haar Twentse nuchterheid, of misschien is het wel zij zelf, zorgt altijd voor een lach, waardoor de motivatie toch weer omhoog wordt gehaald.

Naast Rianne in de PR hebben we nog een tweede buitenlander, Lianne uit Dames 16. Ook Lianne is inmiddels al ingeburgerd in het geweldige Groningse studentenleven (terecht). Hopelijk kan zij ons helpen de taalbarrière door te breken met onze Friese sponsoren.

Één van onze grafische ontwerpers is, natuurlijk, Joni uit Dames 12. Joni heeft altijd moeite met opletten, waardoor zij altijd op haar plekje moet worden gezet. Waar zij altijd mee bezig is weet niemand, maar het levert wel altijd een leuke Luft-motie op.

Nog een buitenlander in de commissie is Farid uit Heren 9. Hij kwam helemaal vanuit Egypte om in Groningen te volleyballen bij Donitas. Dat kun je waarderen. Naast dat de vergaderingen nu in het Engels moeten, moeten wij hem ook bijbrengen op onze tradities. Zo hebben wij deze tweedejaars zijn eerste dopje Luft geschonken. Altijd leuk.

Als laatste hebben we de feut, Timon uit Heren 1.0. Ook hij moet worden bijgepraat. Zo mist hij elke keer op de groepsfoto’s omdat hij weer iets te graag naar de onderkant van zijn glas kijkt en dus boven de WC hangt. Desalniettemin praat hij graag. Daarom mag hij na elke vergadering een vijf minuut lange presentatie houden. Dan is hij wel weer stil.

Gluurgidscie_21-22.jpeg
Gluurgidscie '21-'22

Gluurgidscie

Farid Labib Abdelazim (2020) -
Nadine Boelens (2019) -
Rianne Gerard (2020) -
Timon Heidema (2021) -
Bas Klomberg (2019) -
Joni Theresia van Triest (2018) -
Lianne Visser (2018) -
Francis Wolters (2017) Voorzitter