Donitop

Donitop

De commissie Donitop is verantwoordelijk voor organisatie omtrent de hoogstspelende teams van Donitas. Onder de Donitopteams vallen, Dames 1, Dames 2, Dames 3, Heren 1 en Heren 2. Donitop zorgt voor de wedstrijdkleding van deze teams, de veldorganisatie en het programma boekje op de thuisdagen, de financiën en de sponsoring van de teams en onderhoudt contact met media en Nevobo scheidsrechters.

Contact: donitop@donitas.nl

Lieve Donitaters en andere geïnteresseerden. Welkom bij het voorstelrondje van Donitop! Binnen onze commissie gaat het allemaal om de Donitop teams (zij winnen). Wat wij doen zijn randzaken (wij drinken).

Onze eerste kracht is Manon Kruk als secretaris. Nadat zij een jaar lang de kunst van het notuleren en mailtjes versturen af heeft kunnen kijken bij haar bestuursgenoot Lies, wilde zij dit graag zelf proberen. En waar anders dan in Donitop! Wisten jullie dat Manon een acteercarrière nastreeft en een heuze hoofdrol heeft in de videoclip van het Lustrumlied van ’t Gat!?

Waar Manon gaat, gaat Sander Trouw (blijkt eens weer). Sander heeft in het verleden al eens Donitop gedaan en was afgelopen jaar verantwoordelijk voor het geld van Donitas als penningmeester van het bestuur. Hij kan er maar geen afscheid van nemen en daarom gaat hij dit jaar graag voor een combideal: penningmeester in Donitop, best of both worlds!!!

Om in de (oud)bestuurssferen te blijven is de volgende die ik graag wil voorstellen Valerie Grimberg als CT! Valerie vindt bestuur nog niet druk genoeg, en vult haar dagen daarom het liefst met het maken van zogenaamde soepsnaps en het vervullen van haar rol als strepennazi in onze commissie.

Vervolgens hebben we onze Jente Thomson uit weekdames 16 (ja, weekdames 16). Als staffmanager houdt zij contact met de teammanagers van D1 en H1 en ondersteunt hen waar nodig. Daarnaast is zij er vooral ter entertainment voor de rest van de commissie: “Ach ik hou wel voor vermaak zorgen *insert hele harde chronische hik*”.

Dan is het Robbin Wubs die onze nieuwe functie ‘PR’ bekleedt. Wat doet die functie? Ja daar zijn Robbin en wij ook nog niet helemaal uit. In ieder geval houdt hij strak in de gaten dat de donitop teams de spebibo’s perfect zullen organiseren. Ook is hij verantwoordelijk voor het nagaan van de teamgegevens van de tegenstanders zodat Sophie Niewijk, onze grafische designer, deze in onze mooie thuisdagboekjes kan verwerken. Sophie is een paar weken onze feut geweest, wat ook blijkt uit haar stapgedrag. Katers en vermoeidheid lijken aan haar voorbij te gaan. Het gerucht gaat dat Sophie sinds de laatste zaterdag de tapperij nog stééds niet verlaten heeft en de trampstamp nog op haar lichaam gebrand staat.

Gelukkig voor Sophie hebben wij een nieuwe feut, Marrit Preusting! Marrit heeft de belangrijkste taak van ons allen en draagt zorg voor de tequilamotie. Elke vergadering neemt Marrit tequila met een leuke combi van pre’s en chasers mee (denk aan zout/citroen, kaneel/sinaasappel, what’s next????). Als tweede kleinere taak maakt ze ook nog wel eens de dagplanningen voor de thuisdagen.

Tot slot staat Maaike Wildekamp aan het roer van deze mooie commissie. De prioriteiten kwamen gelijk onder druk te staan toen zij de keuze moest maken tussen de eerste spebibo georganiseerd door D1 of een tripje naar Canada. Spoiler, het werd niet de spebibo.. Dat wordt wat komend seizoen.. We zien jullie graag in de struik:

“zij winnen, wij drinken!”


Donitop

Valerie Grimberg (2021) Commissaris Topsport
Manon Kruk (2019) -
Sophie Niewijk (2022) -
Marrit Kiki Preusting (2023) Feut
Jente Thomson (2022) -
Sander Trouw (2019) -
Maaike Wildekamp (2017) Voorzitter
Robbin Wubs (2019) -
Donitop
Donitop '23-'24