Accie

Accie

De Accie is de Activiteitencommissie. Zij organiseert jaarlijks het legendarische Ameland ledenweekend in september, het running dinner, de maandelijkse borrels, het kerstdiner en feestjes na thuisdagen. De taken van de commissie bestaan uit locaties en muziek/dj regelen, thema’s bedenken, de ACLO tijdens de thuisdagen en feestlocaties versieren, leden uitnodigen en ze enthousiasmeren om te komen!

Contact: accie@donitas.nl

Accie 2022-2023

Zoals elk jaar bestaat de Accie weer uit een groep met gemotiveerde, enthousiaste en feestende Donitaters. Te beginnen met onze praeses Femke de Vries. Femke bekleed dit jaar de rol van voorzitter binnen de Accie. Ondanks dat ze nog niet zo lang lid is van de vereniging had niemand deze rol beter op zich kunnen nemen dan Femke. Ze heeft het voorzitterschap dan ook van de beste mogen leren. 

Dan hebben we Wytske Couwenberg, spellie bij Dames 1. Door het drukke schema van dit team is het nog wel eens lastig voor Wytske om een momentje vrij te maken voor haar commissie maar met haar jaren ervaring en kennis over volleybal en de vereniging maakt ze veel goed en is ze een enorme aanwinst voor de commissie. Wytske is ook een van de vele druktemakers in de groep. Ondanks haar drukke schema is ze bijna altijd wel in ‘t Gat te vinden met haar fantastische dansmoves. Niet alleen in ‘t Gat maar ook op het volleybalveld maakt zij er een groot feest van. 

Ook Jan Marco Prins brengt een bak met energie met zich mee in de commissie. Jan Marco, ook wel Man Jarco, is altijd in voor een feestje en gezelligheid en is dan ook bijna nooit nuchter te vinden. Deze man heeft soms wat preken nodig van zijn voorzitter, maar zorgt voor enorm veel sfeer in de commissie. Daarnaast is hij ook nog eens de strepennazi binnen de comissie en deze taak neemt hij ook enorm serieus. Dat wordt afzien voor de rest van de commissie. 

Hans Overmaat is ietwat rustiger, maar zeker niet minder gezellig. Hans brengt veel humor in de groep en maakt iedereen altijd aan het lachen. Je hoort hem niet vaak wat zeggen maar nog voor hij zijn mond open trekt weet je al dat het iets goeds gaat zijn.

Dan hebben we Kim Corbier, ook wel het prinsesje genoemd. Een biertje heeft ze liever koud dan lauw en wanneer haar iets niet aanstaat laat ze dat graag weten maar wie de kroon past, trekke hem aan en draagt de kroon dan ook met trots. Naast dat Kim af en toe wat kan miepen, zorgt zij ervoor dat de commissie altijd op scherp staat. 

Bas Klomberg is dit jaar de opa van de commissie echter is dit niet altijd te merken in zijn feestgedrag. Bas is altijd in voor pils en heeft dan ook de leus “wij zijn de accie, niet de lafcie” bedacht. Met zijn leeftijd zorgt dit dan wel voor flinke katers de dag erna. 

Dan hebben we onze feut Dirk Jan Brand, ook wel DJ genoemd. Met zijn 23 jaar heeft hij niet de leeftijd van een feut, maar gelukkig is het in zijn acties wel terug te zien. Wel heeft DJ wat meer levenservaring en dit heeft een zeer positieve invloed op de commissie. Met goede ideeën en contacten helpt hij ontzettend goed. 

Tot slot hebben we Esther Gommer. Esther heeft altijd goede ideeën en met haar zuidelijke nuchterheid kunnen we met Esther altijd gieren. Op Esther kan je rekenen en ze heeft altijd haar woordje klaar. Een mooie toevoeging aan deze commissie. 

Met deze toppers belooft het een mooi seizoen te worden, waarin we ons uiterste best gaan doen om de leukste feestjes en activiteiten neer te zetten! 

Accie
Accie '22-'23

Accie

Dirk Jan Brand (2022) Feut
Kim Corbier (2021) -
Wytske Couwenberg (2018) -
Esther Gommer (2021) -
Bas Klomberg (2019) -
Hans Overmaat (2021) -
Jan Marco Prins (2021) -
Femke de Vries (2021) Voorzitter