Accie

Accie

De Accie is de Activiteitencommissie. Zij organiseert jaarlijks het legendarische ledenweekend in september, het running dinner, de maandelijkse borrels, het kerstdiner en feestjes na thuisdagen. De taken van de commissie bestaan uit locaties en muziek/dj regelen, thema’s bedenken, de ACLO tijdens de thuisdagen en feestlocaties versieren, leden uitnodigen en ze enthousiasmeren om te komen!

Contact: accie@donitas.nl

Zoals elk jaar bestaat de Accie weer uit een groep met gemotiveerde, enthousiaste en feestende Donitaters. Te beginnen met onze praeses aka feutzitter, Korneel Chatrou. Met zijn één jaar donitas ervaring bekleedt deze gemotiveerde jongen nu al de rol van voorzitter binnen de Accie. Waar het in het begin allemaal nog een beetje zoeken was, is hij helemaal in zijn rol gegroeid. Met zijn lust voor bier en tongen zal je hem dan ook vaak in ‘t Gat (en het Doniteurtje) tegen komen. Kijk er dan ook maar niet van op als hij zijn paardje in de strijd gooit. Alle gekheid op een stokje, we zijn hartstikke blij en trots op ons feutzittertje en we zouden hem voor geen goud willen ruilen!

Dan hebben we onze Sharon Dam, met haar feestmentaliteit mag je ‘t Gat van Groningen gerust haar 2de thuis noemen en zul je haar hier ook (eigenlijk té) vaak tegenkomen. Als deze meid een keer niet te brak is voor woorden stuitert ze de kamer door en brengt dan ook lekker veel energie naar de commissie. Als strepennazi van de groep is ze streng en niet altijd even rechtvaardig maarja daar ben je dan ook strepennazi voor, hierdoor belooft het de commissie een taai maar vooral gezellig jaar te worden met heel veel zuipmomenten.

Ook onze Nikee is niet vies van een beetje gezelligheid en daarom is het maar goed dat ze op kruipafstand van het gat woont. Daarnaast zorgt haar vrolijkheid en neiging om te snel te lachen voor veel sfeer in de commissie. Aldus zowel in als buiten het veld een geweldige aanwinst in de groep.

Dan onze Rogier Minten, mooie man, beste PL van de 2e klasse en een echte alleskunner. Rogier is bij menig borrel aanwezig en dit zal niemand ontgaan zijn vanwege zijn vrolijke uitstraling. De beste man is altijd te porren voor een adtwedstrijd (daag hem vooral uit) en hij maakt van iedere avond een feest!

Onze Malou “Maluft” Mekkering is de penningmeester van de Accie, geen wonder want van geld weet ze meer dan genoeg. Ondanks deze verantwoordelijkheid is ze altijd in voor een drankje en heeft ze de nobele taak op zich genomen om de shotjeskaart uit te spelen in ‘t Gat. Daarom is ze zeker een gezellige toevoeging voor de commissie.

Dan hebben we onze feut Kris Broeshart, ook wel Krissiepissie genoemd. Deze jonge verschijning is al goed in de smaak te vallen bij de dames (zelfs groëne) en is zeker niet vies van een feestje. Tijdens de vergadering weet deze jongeman vaak de luftmotie te pakken. Ook beweert deze man nu al kampioen te zijn in de derde klasse. Dat wordt nog wat dit jaar…

Onze Marin Laan is altijd bij voor een feestje, de Accie was dan ook de perfecte commissie om bij te gaan. Ze is de meest chaotische meid van ons allemaal. Als ze niet te laat is, is haar mobiel wel stuk, maar ook met telefoon vergeet ze haar taken wel is ;) Dit jaar speelt ze in dames 9 en zorgt ze binnen de commissie samen met Sharon voor onder andere de meest prachtige outfits voor onze themafeesten waar jullie ons in kunnen bewonderen.

En dan ons Tom, ook wel de papa van de groep. Deze 12-jarige in het lichaam van een bejaarde weet met zijn droge en nuchtere humor de sfeer er altijd goed in te houden. Naast een pilsemannetje en een jägerbomb op zijn tijd is Tom groot fan van Luft. Tom is zo’n sympathieke jongen dat hij elke keer na het nemen van een dopje Luft de wc ook graag wil laten meegenieten van dit heerlijke spul. Mocht je Tom nou eens echt willen verwennen, kun je hem hier dus altijd blij mee maken!

Met deze toppers belooft het een mooi seizoen te worden, waarin we ons uiterste best gaan doen om de leukste feestjes en activiteiten neer te zetten!

Accie

Kris Broeshart (2023) Feut
Korneel Chatrou (2022) Voorzitter
Sharon Dam (2022) -
Tom Dekker (2021) -
Nikee Lavera Riet Gielen (2020) -
Marin Laan (2022) -
Malou Mekkering (2021) -
Rogier Minten (2021) -
Accie
Accie '23-'24