Accie

Accie

De Accie is de activiteitencommissie. Zij organiseren jaarlijks het legendarische Ameland Ledenweekend in september, het running dinner, de maandelijkse borrels, het kerstdiner en de feestjes na thuisdagen. ​

Contact: accie@donitas.nl

Meet de Accie! We beginnen met onze lieftallige voorzitter Marit, die met haar plek in dames 7 het volleybalniveau in onze commissie nog enigszins hooghoudt. Ze zit bovenop de actiepunten, is altijd bij om te zuipen en zorgt dat geen enkele snaai ongeteld langs haar heen gaat.
Dan komen wij bij onze filosoof Tim (heren Swans), die onder andere de locaties van de feestjes regelt. Hij houdt van lange monologen en complottheorieën en bij het nummer Maren-Kessel Tunnelrave draait hij graag het volume wat hoger. Misschien is dat de reden dat de politie wel eens bij hem op bezoek komt?
De penningmeester van dit jaar is Jochum (H9). Hij zorgt dat de financiën tip top in orde zijn. Iedereen komt hem graag tegen op feestjes en hij zegt nooit nee tegen een adtwedstrijd. Zijn veel te foute stickers worden in de groepsapp echter niet meer gewaardeerd en hem wordt ook vriendelijk verzocht zijn affaire met Cees buiten de vergadering te houden.
Nu we het toch hebben over onze feut uit heren 8: hij moet nog even goed opgevoed worden, maar hij zorgt er wel voor dat hij niet alleen met zijn charmes maar ook met zijn mooie woorden mensen verleidt om naar de activiteiten te komen.
De diva uit de commissie is Lisanne ‘’Och heden’’ Louwes (D13). Tijdens de vergadering zorgt zij voor een goed sfeertje met haar leuke hoedjes. Deze creativiteit komt ook naar voren wanneer wij commissiekleding nodig hebben of wanneer er iets, of iemand, versierd moet worden.
Haar partner in crime bij deze versierzaken is Katie (D14). Ook voorziet zij vaak de ruimte voor de vergaderingen, waarna stoelen en tafels nog wel eens blijken te sneuvelen. De verdachte in deze zaak vond dat hij ontoerekeningsvatbaar was, maar met Katie’s kennis van rechten is daar moeilijk tegenaan te discussiëren.
Daarna hebben we nog Lars, ook uit heren 9. Wat doe je met iemand waar toch niks zinnigs uit komt? Die laat je notuleren, ten minste als hij zijn laptop niet ‘vergeet’.
Last, but not least, onze brokkenpiloot Yonian (heren Swans), die niet altijd heelhuids (of überhaupt) thuiskomt na een feestje. Af en toe heeft hij moeite met kleuren verf onderscheiden wat zijn taak als de regelcie best wel moeilijk maakt. Toch is hij een aanwinst voor de commissie, aangezien hij altijd bij is voor een feestje, ook al heeft hij die dag erna tentamen! Of hij die ook haalt, is natuurlijk een andere discussie.

Liefs,

De Accie

Accie '20/'21
De Accie '20-'21

Accie

Jochum Boer (2017) -
Pieter Dekker (2021) -
Marit Heidema (2019) Voorzitter
Lisa Heslinga (2017) -
Tim Martijn Huisman (2018) -
Yonian Kas (2019) -
Sharon Koopman (2018) -
Katie Wiersma (2019) -