Accie

Accie

De Accie is de activiteitencommissie. Zij organiseren jaarlijks het legendarische Ameland Ledenweekend in september, het running dinner, de maandelijkse borrels, het kerstdiner en de feestjes na thuisdagen. ​

Contact: accie@donitas.nl


Accie 2019-2020

Wie aan Donitas denkt, denkt aan thuisdagen, borrels en ontzettend veel gezelligheid, doe maar Dave. Maar zonder Accie is er geen escalatie. Daarom hebben we voor u dit jaar de meest competente, mooie, sociale, gestoorde, ruggengraatloze mensen bij elkaar getrommeld die bij elke partij, feestje en fuifje aanwezig zal zijn voor al uw entertainment. Wij zijn er om uw verwachtingen te overtreffen met heerlijke goudgele rakkers en herinneringen die voor het leven bij u zal blijven. Graag wil ik u de 49ste  activiteitencommissie van het jaar 2019-2020 voorstellen:

Sanne Ter Horst:
De voorzitster die het zooitje Akkie-ongeregeld bij elkaar mag houden, letterlijk en figuurlijk. Sanne doet namelijk de studie geneeskunde en heeft daardoor alle autoriteit om iedereen aan elkaar te naaien indien dit nodig is. Het is wel naaien op eigen risico, want deze lieve meid is wel de grootste georganiseerde chaoot die je ooit zult tegenkomen. Van ruggengraat schrijven met een ‘d’ tot het weigeren van een glas hechting in haar eigen hand, met deze meid gaat zeker de nodige eigenwijsheid gepaard.
Maar Sanne staat altijd 24/7 voor je klaar, zou elke taak op zich nemen als dat mogelijk was en roept iedereen tot orde wanneer er tijdens een vergadering te veel van de agenda wordt afgeweken. Maak je daarom klaar voor een pracht seizoen onder leiding van deze talentvolle lieve voorzitster.

Julian de Blois:
De langste man en opa van de Accie. Hij die met zijn bruine puppy ogen niet alleen de dames binnen Donitas versierd, maar ook samen met Lisa alle externe locaties voor thuisdagen binnen sleept. Juul is onze stille kracht die soms een vergadering lang niks zegt en die vervolgens, als iedereen vastloopt, met een prachtidee komt.
Juul studeert Social Work en is er niet bang voor om op te komen voor de zwakkeren in onze samenleving, daarom is het ook niet meer dan logisch dat hij zich ontfermd heeft over onze Feut Borri.

Janine Bouwmeester:
Ook wel bekend aan Sjaan. Onze tante Sjaan is de grappenmaker van de Akkieclub. Grappen maken kan ze zeker en praten kan ze als een Brugman. Wanneer Sjaan begint te praten kunnen de monologen tot in de minuten oplopen zonder dat ze een seconde naar zuurstof moet happen.
Hier zit ook zeker een positief punt want een stilte valt binnen de groep nooit, al kost het wel erg veel moeite haar te onderbreken om ook wat toe te voegen aan het gesprek. Sjaan studeert Social Work en is naast een vriendelijke hulpverlener de Accie’s gevreesde strepen-en grammer nazi.

Onze commissieoma is op onze ruggengraatloze avondjes een bodemloze put. We weten op de dag van vandaag nog steeds niet in welke bodemloze put zij al het pils, speciaalbiertjes en shotjes laat.

Timo Gruis:
Wanneer je bekend bent met “Lichtje voooor, Lichtje achteeeer” denkt natuurlijk aan Timo. Naast dat onze Timo een pro is in asfalt van dichtbij bekijken is hij ook de chef kok van de Accie. Timo is de penningmeester en zorgt ervoor dat we de mooiste feesten voor jullie kunnen organiseren binnen budget. Naast dat hij volleybalt is Timo ook nog moker goed in zeilen en studeert hij daarnaast Supply Chain Managment.
Naast zijn drukke werkrooster waar hij de ultieme brakheidspizza’s of pasta’s maakt voor op zondag, verblijd hij de Accie ook vaak genoeg met culinaire diners tijdens de vergadering. Timo is onze spelletjes man die altijd in is voor een drankspelletje.

Feut:
Onze beste man, die geen taarten bakken kan a.k.a. Feut, Borri, Jan Egbert Jacobus, dronken droppie, cougarkisser. Borri is ons hoog spelende Accielid en heeft de eer zowel Feut te zijn bij de Heren 2 en de Accie! Hij studeert facility management, klust wat bij als stratenmaker en is freelance flamingojatter in het weekend. Met zijn geel/gr**ne Twingo maakt hij de straten van Groningen onveilig samen met z’n partner in crime. Toch moet deze feut nog veel leren dit jaar, zo had hij de gewaagde uitspraak “Geel Blauw is wel echt heel lelijk” en was er weken van overtuigd dat je Accie uitsprak als “Akkie”. Maar deze beste man heeft ook ontzettend veel potentie. Borri is namelijk iemand met de meeste connecties ooit. Dus als je ooit iets nodig hebt, weet je hem te vinden.

Francis Wolter:
Onze lieve Francis is de mama van de Accie. Met haar vrolijke blonde krullen speelt ze soms als enige van de Accie de stad uit MET ruggengraat! Maar laat dat lieve gezichtje je niet voor de gek houden, deze meid kan ook behoorlijk hard tanken (in soms een wel heel lelijke gr**ne jas). Frans zorgt ervoor dat de Accie nooit zonder SNAAACK zit, zij is namelijk gepromoveerd tot SNAAACKMEISTER van de Accie. Frans studeert psychologie en ze is op de belangrijkste momenten het meest verstandig. Samen met Borri zorgt ze ervoor dat alle Accieleden er iedere keer weer spectaculair uitzien op de feesten.

Lisa Mastenbroek:
Onze Lies kon na een jaar bestuur niet genoeg krijgen van alle feesten dus besloot er nog een jaartje aan vast te plakken. Deze sociaalvaardige dame sleept namelijk de meest mooie deals binnen voor onze feestjes.
Lisa is onderhand alweer afgestudeerd en is al burgerlijk aan het werk als fysiotherapeut, dat neemt niet weg dat ze tijdens borrels en feesten nog steeds kan zuipen als een rasechte student. Naast dat Lies ontiegelijk hard kan zuipen, beweert ze dat zij nooit brak is/ kan worden. Graag willen wij als Accie zijnde kijken in hoeverre dit ook echt waar is, doe daarom bij de aankomende borrel maar even een lekker shotje met haar. Maar wat voor taak je Lisa ook geeft, teleurgesteld ben je nooit want ze heeft altijd haar zaken altijd goed op orde. Lisa is altijd in voor gezelligheid en kan je altijd laten lachen door een gekke bek te trekken.

Yarick Poiesz:
​Onze kleine grote speler, met grote woorden en kleine daden. Zo beweerde deze man tijdens Flunkybal dat hij zijn blikje in 3 seconden kon opdrinken. Ach, verspreking kan gebeuren, volgens mij bedoelde Yaya namelijk 3 minuten. Maar gelukkig heeft onze man dit gehele komende jaar nog om dit record te verbreken. We zullen ervoor zorgen dat Yarick de enige echte adtkampioen wordt. Deze getande goedlachse man stelt altijd zijn woonkamer tot onze beschikking, waar de gehele Accie zich zal voorbereiden op het WK darten van komend jaar. Yaya studeert International Business speelt in Heren 3.

accie.jpg

Accie

Er zitten geen leden in deze groep