Slagcie

Slagcie

De Slagcie is verantwoordelijk voor het sfeerbeheer tijdens de thuisdagen. Je kunt deze nachtegaaltjes vinden (en horen) op de tribunes met hun trommels, trompetten en zuivere klanken. Een goede sfeer en aanmoediging is van groot belang voor onze teams en de Slagcie zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de materialen tijdens de wedstrijden.

Contact: Slagcie@donitas.nl

Slagcie 2021-2022

Een korte introductie in de Slagcie

Dames en heren, welkom bij het beste stukje van de website! Wij, de creatieve meesterbreinen van de Slagcie, hebben namelijk de tijd genomen om een fantastisch stukje voor jullie in elkaar te zetten, zodat iedereen weet waar telkens al dat geschreeuw en die rotherrie vandaan komt.

Door onze taken binnen de Slagcie zijn wij ons allen meer gaan identificeren met bepaalde instrumenten – wat ons muzikale genius enkel meer heeft doen opbloeien. Laten we beginnen met onze praeses, ofwel de dirigent van het hele gebeuren, Lotte. Ze heeft de touwtjes strak in handen, maar niet té strak, want dan kan ze haar dirigentenstok niet vasthouden. Zij zorgt ervoor dat er altijd mensen op de tribunes zitten en houdt de rest van deze druktemakers strak in het gareel, zoals bijvoorbeeld Sam. Zij identificeert zichzelf het meest met een Tesla Coil (Google maar even) omdat ze zelf ook barst van de energie. Op een thuisdag zie je haar namelijk niet één, niet twee, maar drie instrumenten tegelijk bespelen en tegelijkertijd ook nog haar stem kwijtraken.

Daarnaast zit onze Alice, als echte redneck uit Emmen bespeelt zij natuurlijk de banjo! Tussen haar coschappen door volgt ze namelijk ook banjoschappen; wat een toewijding! Dit alles doet zij in perfecte harmonie met Peter, fervent volger van de accordeon, en Jorvi, de enige persoon in de wereld die de Didgeridoodelzak pérfect weet te bespelen. Iedereen kent onze Peter natuurlijk als dé grote spelleider, dus heeft hij een instrument gekozen wat aan de ene kant zijn gezelligheid uitstraalt, maar je ook plotseling op het verkeerde been kan zetten met één druk op de knop. Jorvi daarentegen, onze meme-lord, heeft zelf zijn instrument gefabriceerd. Met deze fabeltastische en onnavolgbare combinatie tussen schelle, hoge noten en diepe, lage noten heeft hij goud in handen en laat hij menig orkest versteld staan.

Maar we zijn nog niet klaar! Het feestje is namelijk niet compleet als Angela niet is geweest. Als fervent bezoeker van borrels en feestjes bespeelt zij natuurlijk graag het drankorgel. In combinatie met de kazoo van Rianne en het klokkenspel van onze eigen Tim Bam Bom hebben ze al menig hart veroverd met hun tedere, doch feestelijke muziek. Terwijl dit alles gebeurt, staat Jacob onverstaanbaar door een microfoon te blèren en bespeelt onze Cato (Feuto) vrolijk haar triangel.

Zoals jullie zien, hebben we een hoop muzikaal talent in huis en gaan wij onze uiterste best doen de tribunes te laten beven op elke thuisdag!

Slagcie ’20-‘21-‘22

“Waar is de slagcie?”

Slagcie

Peter van den Berg (2015) -
Cato Sophia Bootsma (2021) -
Sam Dijkstra (2018) -
Rianne Gerard (2020) -
Alice van Ginkel (2019) -
Angela Mennes (2017) -
Jacob Pannen (2016) -
Jorvi Terpstra (2015) -
Lotte Vroegh (2018) Voorzitter