Slagcie

Slagcie

De Slagcie is verantwoordelijk voor het sfeerbeheer tijdens de thuisdagen. Je kunt deze nachtegaaltjes vinden (en horen) op de tribunes met hun trommels, trompetten en zuivere klanken.

Contact: Slagcie@donitas.nl

Slagcie 2019-2020

De Slagcie is al jarenlang een begrip binnen Donitas, maar wist je dat we sinds dit seizoen voor het eerst officieel een commissie zijn? Momenteel bestaat de Slagcie uit elf leden, drie trommels, 4.5 trommelstokken, een trompet, een bouwhelm en een accordeon. Je hebt ons vast wel eens voorbij zien komen in onze opvallende blauwe pakken. Geniet er nog maar even van, want we scheuren er één voor één uit helaas. Maar wie zijn we nou eigenlijk?

Als eerste is daar Elwin Dogger (H5), beter bekend als Eldog. Hij heeft de eer om als allereerste voorzitter ooit van de Slagcie te fungeren. Elwin is net bestuur af, net als commissiegenootjes Jerre Bonekamp (H4) en Koen Vlaar (H5). Het schreeuwen gaat deze prominente heren prima af, mits dit wel in combinatie gaat met genoeg bier om de kelen te smeren. Dit bier mag dan gehaald worden door kersverse Donitater en tevens feut Bas Klomberg (H9). Is Koen dan, na al die jaren, eindelijk geen feut meer. Wist je trouwens dat we ook aan spelletjes doen met de Slagcie? Tik bijvoorbeeld Peter van den Berg (H6) bijvoorbeeld eens op zijn schouder voor een potje Rappoooooo Klappoooooo! Oja, en een commissie is natuurlijk niet compleet zonder een Pieter, dus met Pieter van Haaren (H8) zijn de mannen van de Slagcie compleet.

Zonder vrouwen zijn mannen natuurlijk nergens. Te beginnen met Naomi Huisman (D9), altijd enthousiast, en dus met geen mogelijkheid te missen op de tribunes. Vervolgens hebben we niemand minder dan Hilde Heesink (D9), die niet alleen kan blèren, maar aan wie we ook onze prachtige pakjes te danken hebben! Dan is er onze trompettiste Hanneke Dickhof (D7), misschien wel de enige in onze commissie met écht talent. Dat is trouwens niet waar: Femke Yntema (D1) kan naast trommelen ook aardig wat balletjes klappen op het veld. Tot slot hebben we Angela Mennes (D3), die er pas na een maand achter kwam welke Pieter er nou eigenlijk in d’r commissie zit. Daarnaast is het haar doel om voor het einde van het seizoen een liedje op de accordeon te kunnen spelen.

Samen proberen we elke thuisdag weer voor sfeer te zorgen op de tribunes van de Struikhal en de KD-hal. Wil jij nou heel graag dat we bij jouw wedstrijd komen trommelen? Spreek ons dan gerust aan! Daarnaast willen we graag dat de Slagcie laagdrempelig blijft en een open karakter heeft. Voel je dus vrij om een trommel, trompet of accordeon te pakken en zelf aan de slag te gaan!


slagcie.jpeg

Slagcie

Peter van den Berg (2015) -
Sam Dijkstra (2018) -
Sven Markus (2018) -
Mariska Meijer (2018) -
Angela Mennes (2017) -
Ivar Schoonen (2020) -
Desi Spoelstra (2019) -
Jorvi Terpstra (2015) -
Lotte Vroegh (2018) Voorzitter