H1

Donitas Bedum
Afgelopen zaterdag was het tijd voor de noordelijke derby van de topdivisie, van het volleybal in
Nederland, het was tijd voor Plainwater Donitas tegen Dio Bedum. Beide teams kennen elkaar goed
en het zou een mooie pot moeten worden. Donitas vond zichzelf terug op de 5 e plaats, en Dio is na
vorig weekend op de 11 e plaats terug te vinden nadat ze de rode lantaarn aan Peelpush hebben
gegeven.

De wedstrijd begon goed voor Donitas. Het leek geen moeite te kosten om te wennen aan de nieuwe
hal. Voor één keertje was niet de mooie Struikhal maar de topsporthal in het Willem Alexander
Sportcomplex het decor van de thuiswedstrijd van Donitas. En hoewel er in de voorbeschouwing nog
vanuit was gegaan dat er vier schapen en twee kippen op de tribune zou zitten, zat er best veel
publiek. De enige domper was het verschijnen van oud-speler Jelmer Daniels, die het zitten op de
Bedumse reservebank verkoos boven het zitten tussen de helden waarmee hij ooit streed in het geel
met blauw. Deze constatering te boven gekomen was het aan de selectie van Donitas om te laten
zien welke club de betere zou zijn.

In de eerste set werd dominant spel laten zien en vooral de block-defense van de studenten was op
orde. Echter, in de tweede set nam de slordigheid toe. Bedum ging veel tikken en hier had Donitas
geen antwoord op. Daarbovenop was het Daan Grob die op ongelukkige wijze door zijn enkel ging.
Daan, inmiddels een vaste waarde binnen het team van Arno van Solkema, speelde een uitstekende
pot. Des te meer kwam deze blessure op een erg vervelend moment. Positief puntje was het debuut
van passer loper Leon Dersjant. Leon traint regelmatig mee en heeft laten zien mee te kunnen doen
met het eerste team. Helaas raakte hij geen bal, mede door een wilde bal in het blok van Niek
Schiphof. Sorry Leon…

De derde set moest gaan uitmaken of Donitas de klap van de blessure van Daan te boven kon komen.
Met dank aan het fanatieke publiek lukte dat en kwam de ploeg weer in het ritme. De derde set werd
met overtuiging gewonnen, en ook in de vierde set kon Bedum het tij niet keren. Door de
overwinning herovert Donitas de vierde plaats in de topdivisie. Komend weekend zijn de mannen
even vrij en zoeken ontspanning. Het weekend erna echter zal Donitas aan de bak moeten. Op
zaterdag wacht eerst de kraker tegen Reflex, waarna op zondag moet worden afgereisd naar Meijel
voor de inhaalwedstrijd tegen Peelpush. Het kan een mooi weekend worden.

D1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Sudosa-Desto dames 1 op het programma. We
speelden deze week niet in de ACLO, maar in het Willem Alexander Sportcentrum even
verderop. Na een goede trainingsweek waren wij optimaal voorbereid om ons van onze
beste kant te laten zien.

De eerste set begonnen we sterk, het ging lang gelijk op. We speelden mooie rally’s en
hebben veel goeie acties laten zien. Helaas kwamen de meiden van Sudosa aan het einde
van deze set goed in hun spel en was onze foutenlast te hoog, waardoor we de set verloren
met 22-25.

De tweede set konden wij Sudosa niet uit hun spel halen. Ondanks dat wij goed weerstand
konden bieden aan de services en aanvallen van onze tegenstander, lukte het ons niet om de
rally’s in ons voordeel af te maken en daadwerkelijk punten te scoren. Hierdoor verloren wij
dan ook met 13-25.

In de derde set waren wij duidelijk dominanter. We stonden zelfverzekerd in de passlijn en
we lieten veel mooie combinatieballen zien. Wij hadden hier ook erg veel op getraind, dus
het is fijn dat we dit dan ook zo goed konden uitvoeren in de wedstrijd. Deze set wonnen we
dan ook overtuigend met 25-20.

In de vierde set konden we dit spel goed voorzetten en ons enige doel was dan ook om een
vijfsetter uit de wedstrijd te slepen. Dit konden we helaas niet waarmaken, we verloren deze
set met 22-25.

Het is erg jammer dat we geen punten uit deze wedstrijd hebben kunnen halen. Ondanks dit
kunnen we tevreden zijn met het spel dat we hebben neergezet. Aanstaande zaterdag
hebben wij een weekendje vrij. Wij zullen komende week en de week erop keihard gaan
trainen. Zaterdag 7 maart staat namelijk de wedstrijd tegen de nummer 8 in de topdivisie,
Alterno dames 2, op het programma.

H2 (15 februari)

Afgelopen zaterdag weer een kans, dit keer tegen Madjoe in Enkhuizen. De nummer 8 tegen de
nummer 1. Dit keer niks te verliezen, alleen maar kans op punten. Dit wedstrijd begon al met veel
spanning, want we mochten een keer op center court.

De eerste set was dan ook snel voorbij, want iedereen moest wennen aan het "nieuwe" veld. De
tweede set was dan al stukken beter, maar helaas ging ook deze set voorbij aan de mannen van het
tweede. In de derde set werd er dan ook eindelijk gevolleybalt. Deze set zou niet verloren gaan en
dat was ook het geval! met een stand van 18-12 voor Donitas waren we er dan ook bijna. Maar toen
het 19-18 voor Donitas stond was er van het bravoer niet meer zoveel over. Een hoog blok van
Madjoe en een harde serve hebben ze ook dit punt van Donitas gepakt. In de vierde set was de serve
van Madjoe met nog meer vertrouwen en wij raakten de focus kwijt. Waardoor de wedstrijd voorbij
was met een stand van 4-0 voor Madjoe.

We moesten ook tegen de duidelijke nummer 1, dus dat we ook al bijna 1 punt hadden was al een