Nieuws

De grootste én gezelligste studentenvolleybalvereniging van Groningen! Je kan ons ook vinden op Studiegids.nl

Voorbeschouwingen Donitop 10 oktober 2020

Heren 1: Plainwater Donitas HS 1 - Apollo 8 HS 1

Geliefde Donitater,

Tussen alle quarantaine berichtgeving door mogen uw favorieten (waarschijnlijk) aantreden in de eerste (of laatste) kraker van het seizoen.

De vrienden van Apollo 8 komen op bezoek. Waar beide ploegen de competitie stabiel zijn begonnen met een 11de en 12de plek binnen de Eerste Divisie A, zal dit de eerste spannende krachtmeting voor ons worden. Tussen alle quarantaine berichten door hebben wij deze week ons goed kunnen voorbereiden, mede door het meetrainen van de knapste (ex-) Donitater: Jisse Diekerhof.

Met zijn ietwat dominante houding en charmante blik heeft hij al Dames 3 kunnen verleiden, waardoor deze grootheid vandaag vanaf half 3 te bewonderen is in de Struikhal als coach. Uiteraard blijft u aan de livestream geplakt voor onze kraker, thunder!

 

Heren 2 : ‘t Gat van Groningen Donitas HS 2 - Oryx HS 1

Beste fans,

We begrijpen jullie verwarring: “geen nabeschouwing deze keer?”. Neen, we hebben geen boete van Donitop binnen, want de wedstrijd van afgelopen zaterdag ging niet door. Waarom? Zeven spelers in quarantaine. Corona? Nee! Niemand heeft klachten en niemand is positief getest. Toch wel fijn om te horen dat die studenten zich netjes aan de regels houden. Komt waarschijnlijk doordat studenten wel houden van een staaf in zich gepoerd krijgen… Voor deze zaterdag is iedereen tenminste gezond en klaar om de tegenstander van het veld te klappen!

Komende wedstrijd staat Oryx op het programma. Deze vaak oud-studenten uit Groningen komen naar de Struikhal om, nu weer op de vertrouwde ’t Gat van Groningen Donitas Heren 2 tijd 14:30 uur, een wedstrijdje te ballen. De prognose voorspelt een uitslag van 1-3. Komt omdat de Nevobo app natuurlijk laatst is geüpdatet en ze de algoritmes door elkaar hebben gehaald. Enfin, het wordt dus sowieso een mooie pot. Wij gaan ons best doen om een livestream voor jullie te maken. Houd dus goed de Instagram (@donitash2) en Facebook (@DonitasHeren2) in de gaten.

Im Herzzz!

 

Dames 2: ADD Safety & Security Donitas DS 2 - Halley DS 1

Welkom bij de tweede thuisdag in de Struikhal van D2. SAMEN zullen wij verschijnen op onze vertrouwde tijd, 17:00 uur.

Met drie verloren wedstrijden op een rij staan wij op plek nummer 12 in de competitie. Maar wat zegt men ook alweer… iets met ‘de laatsten zullen de eersten zijn’. Uit de verloren wedstrijden hebben wij SAMEN veel leerpunten gehaald. Daarom wordt het nu tijd om dit SAMEN te gaan doen. Maar wat betekent dat eigenlijk? 

Als je SAMEN in de Van Dale gooit krijg je BIJ ELKAAR en IN ELKAARS GEZELSCHAP. Een pass, set up en aanval wordt BIJ ELKAAR een punt. Dit doe je SAMEN. Wanneer je dat SAMEN doet ben je IN ELKAARS GEZELSCHAP. Elk punt opnieuw is een strijd die we GELIJKTIJDIG SAMEN ondernemen. Wij hebben dan MET ELKAAR een GEMEENSCHAPPELIJK en GEZAMENLIJK doel. Het winnen van het punt, de set en uiteraard daarna de wedstrijd. Want zodra de eerste bal gespeeld is ben je MET ELKAAR, EEN TEAM. En wat je SAMEN begint moet je SAMEN afmaken. Tot aan de laatste punt met ELKAAR strijden. 

Helaas is SAMEN nog steeds zonder publiek. Maar om op afstand toch MET ELKAAR de wedstrijd te beleven zal er vast een livestream georganiseerd worden. Zo niet dan bestaat DWF altijd nog waar we SAMEN mooie punten op zullen laten verschijnen. WIJ, SAMEN, EEN TEAM, wensen jullie veel kijk/volg plezier! 

 

Dames 3: Hemingway’s Donitas DS 3 - BBQ Time Tjoba DS 1

De tweede thuisdag zit er al weer aan te komen. Aankomende zaterdag spelen wij tegen BBQ Time Tjoba DS 1. Tjoba komt helemaal uit Klazienaveen om door ons verslagen te worden. Afgelopen zaterdag hebben we laten zien dat we niet elke wedstrijd voor de vijfsetter gaan, en hebben we een keurige 3-1 neergezet tegen Betech Olhaco DS 1. De stijgende lijn is dus duidelijk alweer te zien, en wij gaan natuurlijk ons uiterste best doen om deze stijgende lijn verder omhoog te gooien. BBQ Time Tjoba DS 1 is Donna’s oude team, dus nog meer redenen om ze eens te laten zien wat we kunnen. Daarnaast vertelt Donna ons natuurlijk al hun sterke en zwakke punten, waar wij natuurlijk graag gebruik van willen maken. Oud-Donitater Jisse coacht ons aankomende zaterdag. Met het kijken bij onze trainingen, en het uitgebreide overleg met onze andere trainers/coaches zal hij ons optimaal naar de overwinning kunnen coachen. Wij waren natuurlijk erg geschrokken over de nieuwe maatregelen die het ACC zou gaan aankondigen op de nieuwe persco. Gelukkig waren deze berichten die op social media rondgingen over het verbieden van sportwedstrijden nep, en gaan wij ons dus goed voorbereiden op de wedstrijd van aankomende zaterdag. Het zal weer een leuke wedstrijd worden!

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen