Nieuws

Nabeschouwingen Donitop 8 oktober

Dames 1

Afgelopen zaterdag mochten we weer aantreden in de struik. Gezien we tegen Veracles ( Onze stads
concurrenten) speelden waren we allemaal erg gedreven. Het beloofde een spannende wedstrijd te
worden. Al snel liepen de tribunes vol en zat de sfeer er goed in.
Met een uitgebreide analyse en gameplan starten wij met volle focus de wedstrijd.
Waar we normaal gesproken wel eens moeite hebben om goed te beginnen, hadden we dit keer in
de eerste set alles redelijk onder controle. Al snel hadden we een voorsprong van 17-11. Je zou bijna
denken dat dit niet meer mis kon gaan. Het tegenovergestelde bleek. Veracles voerde de druk op en
wist ons met name serverend onder druk te zetten. Het werd opeens erg spannend. Op 23-23 spande
het erom. Na twee eigen fouten ging de eerste set met 25-23 naar Veracles.
We wisten onszelf te herpakken en met vertrouwen de tweede set in te gaan. De wedstrijd was
namelijk nog maar net begonnen. Helaas keken we al snel tegen een achterstand aan. Door een
aantal wissels in te brengen en te schuiven in de pass probeerden we ons spel weer op de rit te
krijgen. We kwamen wel mee maar uiteindelijk ging ook deze set naar Veracles. Inmiddels dus 2-0
achterstand.
Iedereen weet dat het dan moet gaan gebeuren. We hebben bij de set wissel weer even de koppen
bij elkaar gestoken en elkaar aangekeken dat we dit niet mogen laten gebeuren.
Ook in de derde set was het niet genoeg. Veracles presteerde wat beter op verschillende vlakken.
Hierdoor kwamen we niet in ons eigen spel. Dit resulteerde in een eindstand van 3-0. Dit is natuurlijk
balen en niet wat we hadden gehoopt. Desondanks was het publiek geweldig en hebben we wel van
de wedstrijd kunnen genieten!
Helaas bestaat volleybal niet alleen maar uit winnen en kunnen we ook uit deze wedstrijd weer
aandachtspunten meenemen om onszelf vervolgens weer te focussen op de volgende wedstrijd.
Volgende week staat US Amsterdam op de planning. Deze week weer volle bak trainen en
voorbereiden op aankomende zaterdag. Wij hebben er zin in!

Wedstrijdverslag Donitas D2 - Dash D1
Zaterdag mochten we een week na de memorabele eerste thuisdag alweer de tweede thuisdag
spelen. Waar zo ongeveer rest van de vereniging dé derby van het seizoen speelde, was onze
wedstrijd in de verste verte geen derby te noemen. Wij speelden namelijk tegen Dash D1 uit Vorden.
We begonnen de eerste set met een bijna lege tribune. Blijkbaar vonden de meeste mensen de
warming up van heren 1 leuker om te zien. Wij waren iets minder enthousiast over deze warming up,
want de heren kregen het voor elkaar om de bal steeds in ons veld te slaan. Helaas verloren we deze
set met 17-25.
Gebrand om nu toch echt punten te gaan pakken, begonnen we aan de 2e set. We kwamen beter in
ons spel en wonnen de set met 25-22! De derde set verliep iets minder volgens plan. Tijdens de
dubbele wissel kwamen we erachter dat we al 6 keer hadden gewisseld. Dit betekende dat we met 2
spellies in het veld de set uit moesten spelen. Femke pakte nog even een mooi blokje mee als
diagonaal, maar helaas lukte het ons niet om deze set binnen te slepen.
In de 4e set kreeg ook het publiek door dat onze wedstrijd veel spannender was dan die van heren 1.
Met een volle tribune en goed spel met weinig fouten wonnen we deze set met 25-16. Ook de 5e set
hebben we goed uitgespeeld. Aan het einde van deze set was het nog even spannend, maar met een
stand van 15-13 is onze eerste winst een feit! Dit hebben we dan ook goed gevierd met een heerlijke
Friese oranjekoek van HJ!
Dit gaan we zeker doortrekken naar volgende week. We zullen dan weer een flinke reis gaan maken
om in Nijmegen te spelen tegen Pegasus D1. Laat thuis zijn zullen we zeker, dus alle reden om met de
punten op zak door te gaan de stad in toch?

Dames 3

Lieve lezer,
Zoals u wellicht heeft meegekregen zijn we het seizoen dramatisch slecht begonnen met twee keer
nul punten. Niks, nada, noppes. Maar dat is niet per se iets nieuws. Dames drie is en blijft een
eeuwige diesel die nu eenmaal wat tijd nodig heeft om op stoom te komen. Tijd, en een klein beetje
groene peper in de reet.
Gelukkig zorgde Veracles hier afgelopen zaterdag voor. Terwijl de overige Donitasteams één voor één
schandalig verloren van de vieze groënen, lieten wij een spektakelstuk van een wedstrijd zien. Oke,
eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het niet onze mooiste pot was. De eerste set werd voornamelijk
getypeerd door onnodige netfouten, meerdere kopballen, foute calls van de scheidsrechters en een
gele kaart. Maar we wonnen en vierden deze eerste setwinst alsof we kampioen waren geworden.
Inmiddels had Veracles een dun streepie in de broek staan en werd het een rete (haha) spannende
tweede set, die we nipt verloren. De wedstrijd was aan! In de derde set begon het spel eindelijk
ergens op te lijken en lieten we voor het eerst dit seizoen zien wat we waard zijn. Niet dat iemand dit
heeft gezien, want er zaten welgeteld nul, ik herhaal NUL Donitaters op de tribune. Een ongekende
schande waar we zeker werk van zullen maken. Enfin, tijdens de vierde set was het spel gespeeld.
We kregen van Marcel de opdracht om Veracles ‘bij ’t strotje te pakken en langzaam dicht te
knijpen’. Leek ons wat rigoreus, dus we hielden het maar op volleyballen en dat bleek gelukkig ook
voldoende voor de winst.
Volgende week treden we aan in Klazienaveen (Drents: Klaazienaveeen) en gaan we proberen om
deze stijgende lijn vol te houden.
Bevo!

Heren 1

Lieve Donitaters,
Afgelopen week was al geen beste week voor de aardkloot; in Nederland
worden de voedselbanken drukker door de energieprijzen,
de Krimbrug is opgeblazen en vrouwen in Iran strijden voor gelijkwaardigheid.
Alsof hier niet nog een schep bovenop kon kwam daar
de wedstrijd Donitas heren 1 - Veracles heren 1.
Een ziekelijke deceptie met teleurspellend spel en een grafsfeer naderhand was
allesbehalve wat u van ons verwacht. Om trouwe volger Rik
Harservoort te citeren: “je wordt gewoon op alle fronten afgetroefd. Vanaf de
tribune zag je dat er een tandje bij moest”
Voordat we oneliners uit kramen als: "we spelen tegen onszelf" of "te veel
slechte fouten gemaakt" kunnen we beter vlot richting de conclusie komen dat
het kwalitatief uitermate teleurstellend was. Deze week brengen we onszelf
naar de vernieling op het trainingsveld om in het dorpje Lent de volgende
tegenstander, laten we zeggen... Op z'n minst meer weerstand te geven.

Heren 2

De week van de scheidsrechter!

Middels deze weg willen wij graag onze dank uiten naar de arbieters die ons spel mogelijk maken. Zonder
jullie was het gewoon een brievenbusbal geweest en zonder jullie bestond touché nog. Desalniettemin was
het spel zonder jullie onmogelijk geweest, waarvoor dank.

Dan over de wedstrijd.

Heren 2 heeft verloren.
Dan vraagt u zich af: “Wat heft heren 2 precies verloren?”.
Nou, deze zaak gaat ons aan het hart, en niet aan de mond. Afgelopen zaterdag is heren 2 op de ACLO
namelijk 2 kratjes bier kwijtgeraakt... Hoe kan dat toch gebeuren. Je let even niet op en dan glipt het je zo
door de vingers...
Heeft u meer gezien? Neem dan contact op!

Glippende vingers, glibberende vingers, grijpgrage vingers, je hebt er maar veel te veel van want ook is H2
haar koffer verloren. Al is verloren een groot word, wij spreken van diefstal. Want dat is het; diefstal. De
Accie voelt zich blijkbaar erg eenzaam en smacht de aandacht en nabijheid van een warm heren 2. Echter
werken de avances niet en zal deze wanhoopspoging niet worden beloond. Uiterst ridicule tegenprestaties
slaan wij dan ook in de wind, wij verlagen ons niet tot het nivo van deze ‘Lafcie’.
Zij plaatsen zichzelf hiermee op dezelfde hoogte als onze groëne antagonist.... Treurig.