Nieuws

Nabeschouwingen Donitop 16 Oktober

Donitas DS 1 - Apollo 8 DS 2

Donitas DS1 wint vijfsetter van Apollo 8 DS2

Op zaterdag 16 oktober stond de wedstrijd tegen het jonge en talentvolle team uit Borne op de planning, een team waarvan wij wisten dat het een pittige tegenstander zou zijn. Helaas was de voorbereiding naar de wedstrijd toe echter niet waar we op hoopten. Meerdere speelsters hadden last van griep waardoor deze week wat aanpassingen in de trainingen en wedstrijd plaats moesten vinden. In het voorbereidingsgesprek voorafgaand aan de wedstrijd kwam dan ook het volgende naar voren: geniet ervan, werk hard en als het lukt nog net een tandje harder om elkaar tijdens de wedstrijd te helpen. Dus na een goede yell "MAND!” liepen we richting het veld.

In de eerste set begonnen we met het uitbouwen van een goede voorsprong. Apollo kwam door twee serviceseries gelijk en ging ons daarna voorbij. Het laatste deel van de eerste set was het spannend en kwamen we gelijk tot 24-24 waarna de speelsters van Apollo de laatste benodigde punten scoorden en de eerste set met 26-24 pakten. De wedstrijd kende een wisselend verloop voor beide teams: waar wij de knop omgezet hadden en de tweede set met 25-23 wonnen hadden we een dipje in de derde set waardoor die met 16-25 naar Apollo 8 ging. In de rust voor de vierde set kwamen we bij elkaar. Nu moet het gebeuren! We besloten alles in te zetten om die vijfsetter af te dwingen en dit lukte. Met een spannende setstand van 25-23 dwongen we de 5e set af, yes! Ook in de vijfde set waren beide teams aan elkaar gewaagd en bleef het spannend tot het eind. Van 13-13 werd het 14-13 voor ons en door een score vanuit een mooie pipe-aanval pakten wij de 5e set! In de nabespreking direct na de wedstrijd kwam het volgende naar voren: we hebben genoten, ontzettend hard gewerkt en elkaar geholpen, zowel in het veld als aan de kant. Weer 2 punten voor ons, MAND!

Uitslag 3-2 (24-26/25-23/16-25/25-23/15-13)

ADD Safety & Security Donitas DS 2 - SV Dynamo Apeldoorn DS 2

Ziek hard gespeeld

Na een (letterlijk) zieke week mochten we weer thuis spelen in de struikhal! We kwamen hoestend, snotterig, rillerig en benauwd aan in de sportsbar, helemaal klaar om te knallen tegen Dynamo dames twee. Met onze neusspray, zakdoekjes, hoestsnoepjes en een paar ibu’s stonden we met ons zessen in het veld. Allemaal negatief getest met zeer positieve zin om te winnen!

De eerste set begon langzaam, na vijf punten achterstand besloot het team uit de trance muziek van de warming up te komen en te gaan vechten. Punt voor punt ging we aan de bak tot uiteindelijk de set weg te geven met 20-25 aan dynamo. In de tweede set liet dynamo zien hoe dynamisch ze waren. Deze set hadden ze met 25-13 gepakt. NB: hun bank had geen ibu, paracetamol of hoest snoepjes terwijl onze bank er meer en meer als een apotheek eruit kwam te zien.

Geen excuus, het plan was te gaan winnen! We gingen weer, punt voor punt aan de slag. Met een paar dubbele wissels, een paar time-outs en een paar paracetamolletjes - we were bringing absolute heat! Met temperaturen boven de 39 graden legde we ballen links, rechts, lang en kort (drie keer net over het blok, dankjewel Jill voor je vieze tik ballen). Helaas had Dynamo hetzelfde plan en maakte ze de set af met een paar extra punten dan wij; 25-23 voor Dynamo. In de vierde set was het ook weer spannend. Het had zeker beide kanten op kunnen gaan, maar helaas zaten er weer twee punten tussen, 25-23 voor Dynamo.

Met deze spannende resultaten laat het alleen maar ruimte voor de revanche over een paar maanden in het zuiden! Hopelijk kunnen we tegen die tijd met minder zieke kopjes die kant op gaan om alle sets terug te pakken.

Bedankt publiek voor jullie aanwezigheid!! Tot hopelijk de volgende keer!

Neeeeeeeem ruim!!

Hemingway's Donitas DS 3 - De Vrienden/ Volco DS 1

Lieve fans,

Na de thuisdag van vorige week ontwikkelde de helft van het team, samen met de rest van Donitas, mysterieuze klachten. Minister praesesdent Mirte de Vries kondigde daarom een spoedconferentie aan, waarin duidelijk werd dat een nieuw virus rondwaart op de ACLO. Waar we eindelijk van dat ellendige COVID-19 af leken te zijn, schijnen we nu last te hebben van DONIT-21. Veel voorkomende klachten zijn verkoudheid, hoofdpijn, koorts, en keelpijn. Over de incubatietijd van dit nieuwe virus is nog weinig bekend. Wel weten we dat het reproductiegetal vér boven de 1 ligt, waardoor de selectie gedurende de week aardig werd uitgedund. Wonder boven wonder waren we zaterdag toch compleet, al kwam de één fitter aan dan de ander. Coach HJ compenseerde in ieder geval voor het gebrek aan energie. We moesten de tegenstander “bij het strotje pakken”, “de trekker overhalen” en “de voetjes zien spartelen”.

Hoewel dit klonk alsof er één of ander misdrijf gepleegd zou worden, besloten we toch maar gewoon een volleybalwedstrijd te spelen. Deze week stonden we tegenover De Vrienden/Volco DS 1 uit Ommen. Zij zijn dit seizoen voor het eerst gepromoveerd naar de tweede divisie, dus het was een voor ons onbekende tegenstander. Even waren we verbaasd toen er een korfbalteam tegenover ons stond, maar het bleken gewoon volleybalshirtjes met kraag te zijn. Daarnaast wist Volco de kleurencombinatie geel/blauw dusdanig te verpesten dat we met open mond stonden te kijken. Op tenuegebied hadden we de eerste punten in ieder geval alvast binnen.

Over de wedstrijd zelf valt eigenlijk weinig te zeggen. Soms speel je gewoon de sterren van de hemel, en soms heb je nu eenmaal niet zo’n goede tegenstander. De eerste set ging in ieder geval vrij makkelijk, en met 25-14 hadden we Volco in de pocket. Het zou dan wel zo makkelijk zijn om deze trend in de tweede set door te zetten, toch..? Neee, zo werkt dat niet. Een 4-0 overwinning leek ons zonde van onze contributie, en we voelden er wel wat voor om de wedstrijd wat spannender te maken dan noodzakelijk was. Volledig bewust hebben we er daarom voor gekozen om de tweede set de boel te verzieken en te verliezen met 17-25. Nu de spanning enigszins terug was in de wedstrijd, kwam er ook wat meer pit in ons spel. Terwijl de bank een moedige doch zielige (lees: schorre) poging deed tot aanmoedigen lieten we Volco even zien hoe het eraan toegaat in de tweede divisie. Een paar mooie killblocks en aces later stond het 25-13, en ook de vierde set was weinig spannends aan met een 25-12 winst.

Al met al was het een weinig spannende wedstrijd voor ons doen. We zullen ons best doen om er over twee weken een bloedstollende pot van te maken tegen VC Zwolle DS 3. We verwachten deze wedstrijd echter wederom te winnen met 3-1, aangezien dat de trend lijkt te zijn dit seizoen. Tot die tijd zullen wij alles op alles zetten om weer topfit te worden, hee diesel!

Plainwater Donitas HS 1 - Apollo 8 HS1

Lieve Donitaters,

Door een allesvernietigende griep is de complete studentenpopulatie in Groningen in de mineur geklapt. Zo sloeg ook in ons team deze mysterieuze ziekte rond, en trainden wij de gehele week op halve (en soms zelfs één derde) kracht. Opvallend genoeg bleef alleen trainer Jaap Romeijn bespaard van gehoest en gekuch en is er nog overwogen om een spelerskaart aan te vragen voor Jaapie voor de wedstrijd tegen de Apollo.

De pot zelf was niet één van onze hoogtepunten dit seizoen, sterker nog, het was een afschuwelijke ruk wedstrijd in vele opzichten. Wij hadden simpelweg geluk dat Apollo op een wonderlijke wijze nog minder voor elkaar bakten dan uw favorieten. Zonder vele woorden vuil te maken kunnen we het samenvatten als; het team met de minste fouten heeft gewonnen (om over open deuren te spreken).

Ook waren er kleine hoogtepuntjes in de wedstrijd. Ondanks zijn gelaat deed vermoeden (hij zag eruit alsof hij een maand lang op z'n buik op de IC had gelegen) speelde de net herstelde Toon van Solkema een prima wedstrijd met mooie service series​. Jesse Sturm en Koen Grob lieten zien elkaar steeds beter te kunnen vinden.

Tot zover dit avontuur in de donkere krochten van de eerste divisie. Komende week tegen een stel oud-Donitaters die dachten uitgeleerd te zijn op de ACLO. Thunder.

't Gat van Groningen Donitas HS 2 - DIO/Bedum HS 3

Beste fans,

De eerste winst van het seizoen is binnen!! Trots kunnen wij jullie vermelden dat 'welke O?' Be-dum-tss met 3-1 naar huis is gestuurd. Jerre was goed, Rein was goed, Stijn was goed, invalsuccescoach Femke Yntema was goed, het was gewoon goed. De scheids was goed, de rode kaart was goed en het bier na de wedstrijd was ook goed. oftewel, het was goed. Komende zaterdag zijn we een keertje vrij, ook goed. Deze donderdag spelen we een oefenpot tegen Heren 3. Kom kijken, want het wordt goed.