Nieuws

De grootste én gezelligste studentenvolleybalvereniging van Groningen! Je kan ons ook vinden op Studiegids.nl

Nabeschouwingen Donitop 10 oktober 2020

Nabeschouwingen Donitop 10 oktober 2020

H1: Donitas spaart krachten voor de thriller van het seizoen

Geliefde Donitaters, 

Uw netvliezen hebben het te verdragen gehad afgelopen weekend. We hebben onszelf, met het schaamrood op de kaken, vreselijk tekort gedaan tegen een paar tieners uit het oosten. Na een korte analyse zijn wij tot de conclusie gekomen dat dit eigenlijk de fout van Donitop is en niet van onze spelers noch trainers. Ik zal dit kort proberen te verklaren. 

Na recent onderzoek vanuit de RUG door Professor Roelof Hut is gebleken dat wij op een desastreus verkeerde tijd staan ingepland op onze thuisspeeldag. Na een meta-analyse, waarin zwemprestaties van de afgelopen 4 Olympische Spelen werden geanalyseerd, is hij tot de conclusie gekomen dat Donitop verantwoordelijk is voor de wanprestaties dit seizoen. Het ideale piekmoment om een topprestatie te leveren, volgens de biologische klok gelegen in suprachiasmatisch nucleus van het menselijke brein, is volgens Hut om 17:12 uur. Dit is 12 minuten later dan onze geplande wedstrijden. 

@Donitop graag ondernemen wij van jullie hoe wij dit samen gaan oplossen.

Omdat wij u, als trouwe lezer, niet willen meenemen in een interne discussie zullen wij ons verder richten op de normale gang van zaken; het kleineren van onze volgende tegenstander.

Voor de beker mogen wij het opnemen tegen onze broeders van andere moeders, onze oude kameraden, de boeren uit Assen. U zult zich als (vrouwelijk) aanhang(st)er van Heren 1 nog wel de goedgelovige blauwe ogen, het blonde borsthaar en de sexy benen van Niek Schiphof herinneren? Of het mannelijk gebrul, met de boze blik van Anja Westra? Of de geile, lange sokken van Arjan Snippe (of zal hij op wintersport zijn?)? Of wat dacht u van het schattige lachje van Daan Grob, die na twee weken bij Donitas al zijn toekomstig moeder van zijn kinderen had gevonden? Deze heren hebben de wilde, vruchtbare omgeving van G.S.V.V Donitas verwisseld voor het burgerlijke Assen. 

Trots komen ze in hun groene pakjes, met de leaseauto van de zaak, opdagen voor een kleurloze training waar een scheet of een boer uit den boze is. Dit dwingt respect af bij nietsvermoedende 16-jarige volleybalspeelsters en de nodige “wow!", "omg!" en "wauw wat cool!”! In het veld is hier echter niets van te merken. De heren bezetten immers een tiende plaats binnen de Topdivisie en werden afgelopen weekend met een spectaculaire 0-4 in eigen huis eraf geklapt tegen een promovendus.

Ik heb er zin in, Thunder!

 

D2: ADD Safety & Security Donitas DS2 – Halley DS1

Na de zware wedstrijd van vorige week, waar we maar met een kleine selectie naar toe konden gaan, had iedereen ontzettend veel zin in de wedstrijd tegen Halley DS1. Hoe leuk het ook was om een kijkje te nemen in het leven op een andere positie waren we deze week vastberaden om allemaal op onze eigen positie het veld te kunnen betreden. Door een knuffelverbod en de vitaminepillen van Wytske is het deze week zowaar gelukt om met het hele team in de Struikhal klaar te staan. En in deze tijden is dat al een hele prestatie.

Het publiek kon ook deze week weer meekijken op onze livestream. Het voordeel van zo’n livestream is wel dat de wedstrijd overal gekeken kan worden. Zonder je haren te kammen, make-up of zonder broek kan je vanuit je luie stoel of zelfs vanuit bad een wedstrijdje kijken.

Met een lege tribune, met alleen een klein cameraatje op ons gericht, begonnen we enthousiast aan onze warming-up. Van dit enthousiasme waren de scheidsrechters echter niet zo’n fan, dus hebben ze de warming-up maar na twee minuten afgekapt, waardoor we met een koude schouder aan het inslaan moesten beginnen. Hoewel we de sfeer heel erg missen die het publiek met zich meebrengt hoefden we deze thuisdag niet bang te zijn dat de struik niet geel-blauw zou kleuren. De meiden van Halley hebben namelijk een geweldige smaak op het gebied van kleurencombinaties. Met hun geel-blauwe outfits pasten ze goed bij de Donitas sfeer. Na ze goed geobserveerd te hebben, waren we er wel met z’n allen over eens dat onze geel-blauw tenues bij lange na nog niet overtroffen waren. 

Niet alleen het schoonmaken van de banken tussen de sets door wordt soms nog vergeten, ook het binnenhalen van een paar punten zit nog niet helemaal in ons systeem. Na een eerste set waar we een beetje overvallen werden door de tegenstander hebben we de laatste drie sets nog behoorlijk wat tegenstand geboden. Helaas was het deze week nog net niet genoeg en zijn we heel erg aan het hopen dat we nog ruim de kans krijgen om toch nog onze eerste wedstrijd in de Eerste Divisie te winnen. Want we hebben met vlagen laten zien dat we echt op dit niveau thuishoren, nu ons niveau alleen nog omzetten in een overwinning!

Wanneer de volgende wedstrijd weer gespeeld mag worden is nog de vraag, maar wij hebben er in ieder geval zin in. Wij hopen jullie dan allemaal weer te zien, of dit nou in het echt is of via de livestream.

 

D3: Hemingway's Donitas DS 3 - BBQ Time Tjoba DS 1

Zaterdag 10 oktober. Een herfstige dag, matige frisse wind, zo’n 12 graden.. perfect weer voor een barbecue! We nodigden daarom BBQ Time Tjoba DS 1 uit, die naam klonk veelbelovend. We hadden ons er de hele week op verheugd en keken uit naar een lekker maaltje, bleek het ineens een volleybalteam te zijn in plaats van een cateringbedrijf. Nou, goed, dan spelen we wel een potje volleybal, vinden we ook leuk. We waren gebrand om de stijgende lijn voort te zetten na de 3-1 overwinning van vorige week. Bovendien waren we nog steeds compleet, iets wat dezer dagen uitzonderlijk is. Wij gaan gewoon voor de groepsimmuniteit!

Onder leiding van oud-Donitater Jisse Diekerhof stonden we klaar voor de eerste set. Ik hoor het u denken, Jisse? Cees was toch jullie coach? Samen met Hertog Jan? Ja, nee, het zit zo. Dames 3 is zó’n leuk team dat íedereen ze wil coachen, dus de wedstrijden worden eerlijk verdeeld over alle gegadigden, zo ook Jisse uit oud-H1. Gelukkig heeft ons team goede ervaringen met H1-spelers als coach, toch Maureen?

Goed, terug naar die eerste set. Nait best, 2/10, would not recommend. Het was maar goed dat het scorebord niet te zien was vanaf de livestream, want er werden bar weinig punten gehaald, en we gaan dus gewoon doen alsof deze set nooit heeft plaatsgevonden. Klinkt trouwens allemaal heel leuk en aardig, zo’n livestream, maar dit bleek nog heel wat voeten in de aarde te hebben. De één wilde hem gekanteld, de ander vond dit juist goed, dan zat er een vlieg op het scherm, dan moest de setstand vaker door worden gegeven, noem maar op. We houden van ons publiek, maar ze zijn wel veeleisend hoor.

Op naar de tweede set. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, het stond gewoon weer 0-0. Of toch niet? Nog voordat er een bal werd aangeraakt gaf DWF aan dat het 2-1 stond voor Tjoba. Blijkbaar zat er alwéér iemand thuis stiekem dingen te veranderen op het formulier, voor de derde keer dit seizoen. Wij willen daarom als team even een vriendelijke doch dringende oproep doen:

 

                                                                                  BLIJF MET JE TENGELS VAN ONS DWF AF B.V.D.

 

Een goede 8 minuten later kon er dan eindelijk begonnen worden aan de tweede set. Soms speel je tegen een team dat zó veel irritante punten scoort: een ketser die aan de overkant op de grond valt, een opslag via de netrand, scoren met een kopbal, een pisbal die mooi voor de voeten van de tegenstander valt.. Wij waren deze set dat irritante team en hadden het geluk aan onze zijde. Helaas wisten we net niet genoeg kutballen te scoren waardoor BBQ Time Tjoba de set won met 22-25.

Tijdens de derde set besloten we om de tactiek om te gooien en zelf het tempo van de wedstrijd te bepalen. Een vetertje los, iets te lang yellen, weer een veter los, iets te lang de bal vasthouden, wéééér die veter.. En het werkte! Met 25-19 vraten we BBQ Time op. Dit smaakte naar meer! De vierde set wisten we goed mee te komen met het spel van Tjoba, maar het bleek net niet genoeg te zijn voor de winst en verloren met 23-25. Dit betekende een 3-1 verlies met een enigszins zure nasmaak. Gelukkig werd er ’s avonds weer ouderwets ruzie gemaakt tijdens de spelletjesavond, zoals het hoort in Dames 3.

Maar, lieve lezers, het is jullie vast niet ontgaan. Op het moment van schrijven is zojuist bekend gemaakt dat alle amateursport wordt afgekapt in verband met het coronavirus. Dit betekent dat het seizoen voorlopig weer ten einde is. Het zat er al een tijdje aan te komen en het is de meest verstandige keuze, maar we balen als een stekker. Om uw en onze volleybalvrije avonden toch een nuttige invulling te geven, broeden wij als team al op een aantal activiteiten die op veilige afstand plaats kunnen vinden. Online bingo, klaverjassen, een Among Us toernooi. Wellicht komt er zelfs een Grote Dames 3 Quiz! U hoeft ons in ieder geval niet te missen: wij zijn altijd bereikbaar op onze instagram @donitasdames3.

Mocht dit hele gebeuren nou langer duren dan verwacht, dan willen wij iedereen namens het team alvast een gelukkig nieuwjaar wensen! (Dit grapje is niet gejat van Erwin). 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen