Nieuws

Nabeschouwing Donitop 30 september 2023

Nabeschouwing Donitop 30 september 2023

Guts&Gusto Donitas Dames 1

Het was zaterdag 30 september. Ik haalde mijn verkrekte geel-blauwe rakker uit de schuur en fietste op blind automatisme naar Blauwborgje nummer 16. Ik liep de schuifdeuren door die elke keer weer smaller lijken te worden en betrad mijn tweede onderkomen. De geur van zweet, bier en frituur prikkelden in m’n neus. Ik liep verder en omhelsde de mensen die in korte tijd ontzettend belangrijk voor me zijn geworden. De kandi’s liepen rond in hun nog nieuwe blousjes en ook Donijn huppelde door de gangen. Ondertussen kon ik de trommels en het gejuich vanuit de Struik al horen. In mijn tas had ik een zelfgemaakte vega McWrap Honey Mustard (kies bewust weet je wel) en nam hem mee naar onze met bier gespilde tribune. De heren van ons eerste hadden het publiek aan hun lippen

hangen. Halfetend-halfschreeuwend, halfzittend-halfstaand heb ik mijn avondeten opgegeten. Vervolgens werd het tijd om de 050 sokken aan te trekken en het veld te betreden. Met Nico als kapitein, mijn assistentie rechts en links van me en de D-side achter me, waren alle benodigdheden in huis voor een succesvolle wedstrijd. Maar net zoals een cantus niet voor iedereen goed af kan lopen, geldt dat ook voor een volleybalwedstrijd. We hebben één setje kunnen proeven hoe we het hadden willen eindigen, maar het was niet genoeg. Gelukkig stond de D-side klaar om ons op te vangen en ons te herinneren dat het niet uitmaakt of we winnen of niet, ’t resultaat blijft hetzelfde.

We gaan voor het bier! En ik weet wel zeker dat de een te veel dronk en de ander nog meer…

Fysiosportief Donitas Dames 2

Zaterdag was het zover: de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en wel tegen VC Zwolle. Helaas mogen wij dit seizoen op mini tijden spelen, maar zoals Wout zegt: 1 ding kunnen studenten goed en dat is vroeg pieken. 
Met dit in ons achterhoofd beginnen we daarom hoopgevend aan de wedstrijd. Vroeg pieken doen we nog niet, dus we moeten een achterstand wegwerken. Gelukkig lukt dit en pakken we de eerste set: 25-21.
De sets erna zijn weinig boeiend. We komen niet goed in ons spel en worden meer onder druk gezet. Dit resulteert in verlies in set 2, 3 en 4 en dus verliezen we de wedstrijd met 3-1. 
Ondanks dat we op mini tijden spelen, kunnen we daarna wel de hele vereniging aanmoedigen en vroeg pieken op het feestje als echte hawaiiaanse meiden. 
Volgende week treden we aan tegen de gro*nen en dus weer in het mooie Groningen. Zien we jullie daar?

Hemingway's Donitas Dames 3 

Lieve lezer,
Door de jaren heen is Donitas Dames 3 door menig coach vergeleken met een diesel. U weet wel, zo’n oude Ford die ronkend en haperend opstart, en pas snelheid maakt als de motor een beetje warm is. Zo verliepen onze wedstrijden doorgaans ook: na een stroeve start lieten we pas rond de derde set een beetje volleybal zien.
Dit seizoen is alles anders. We zijn niet langer een diesel, maar een hypermoderne Tesla. Een symfonie van technologische perfectie, een snelwegkoningin die ongekende superioriteit uitstraalt. Tenminste, de eerste twee sets. Ergens aan het begin van de derde set raakt de accu leeg, verliezen we de controle over het stuur, vliegt het ding in de hens en komen we tot stilstand. Zo ook afgelopen zaterdag tegen VC Zwolle.
Kijk, als een volleybalwedstrijd slechts twee sets zou tellen, dan hadden wij onszelf al bijna kampioen van de tweede divisie mogen noemen. Helaas hebben we het wederom voor elkaar gekregen om een twee nul voorsprong om te zetten in twee drie verlies. Jammer is een understatement. Gelukkig was de mineur van korte duur en hebben we in de derde helft wél laten zien wat we in huis hebben. Deze week gaan we even braaf aan de laadpaal zodat we komende zaterdag kunnen shinen tijdens gehaktdag.
Bevo!!!

Thies Advies Donitas Heren 1

Lieve Donitaters,
De eerste thuisdag zit er weer op, het testosteron heeft gevlogen, helaas de punten ook. De eerste thuiswedstrijd werd met een spannende wedstrijd met 3-2 verloren. 
We begonnen iedere set slecht, wat resulteerde in dat we gelijk achter de feiten aan moesten lopen. Er werd keurig geserveerd door Ivar en goed geblokkeerd. Ik hoor u denken, gegarandeerd winst. Maar SSS was rustig in hun spel en sloegen op het juiste moment toe waarvoor chapeau. 
Tot in Barneveld!
Ussh  

't Gat van Groningen Donitas Heren 2

Geachte donitaters,
Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste thuisdag van het jaar. Uw favoriete feuten mochten aantreden tegen het tweede team van de groënen. De groënen waren in topvorm en compleet waardoor dat de uitslag van 3-1 in het voordeel van uw favoriete feutjes nog spectaculairder maakte. Waar wij wouden wedden op drie kratjes pils werd dit geweldige idee al gauw de das omgedaan door het nieuw bestuur, erg nice Eric! Na het innen van de welverdiende pitchers i.p.v. kratjes was het tijd om te flaneren op het Beach vibe feestje met de geweldige Viper actie geregeld door oud- bestuur. Verder is ons Thijs veilig naar huis gegaan zonder enig alcohol te nuttigen en hebben we door aanwezigheid de volgende ochtend een fles jagermeister gewonnen op de ALV.
Tot gat!
IMHERZ

 

 

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen