Nieuws

Nabeschouwing: Donitas dames 3 wint 4-0 van Veracles

Lieve lezer,

De gemiddelde student weet dat twijfel het fundament is van de wetenschap. Jaar in, jaar uit krijg je als student de opdracht om de heersende theorie uit te dagen. Zo zijn er talloze onderzoeken die beweren dat groen goed is voor de gezondheid (Maas, 2008). De kleur werkt stressverlagend en wordt geassocieerd met hoop en leven. Bovendien zou het een kalmerend en ontspannend effect hebben.

Eigen onderzoek heeft afgelopen weekend echter uitgewezen dat deze theorie feitelijk onjuist is. Door middel van een mixed methods onderzoek (n = 13) zijn wij tot de conclusie gekomen dat de kleur groen gevoelens opwekt van vijandigheid, gretigheid en lurf (Schuiten, 2022). Dit bevordert het volleybalspel en draagt bij aan de teamspirit.

Daarnaast is uit onderzoek van Kassa (2013) gebleken dat de gemiddelde Nederlander ieder jaar 83 liter bier wegtikt. Dit doen zij voornamelijk in horecagelegenheden, tijdens feestjes of thuis na een lange dag studeren. Het meest gedronken bier des Nederlands is Heineken, op de voet gevolgd door Hertog Jan, Jupiler, Grolsch en Brand.

Opvallend genoeg wordt Brouwers bier niet genoemd in dit onderzoek. Dit blauw-witte gerstenatje is voornamelijk bekend onder studenten vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Men omschrijft het vaak als een fruitig en doordrinkbaar pils met een aangename bitterheid, gevolgd door een kruidige afdronk. Uit eigen onderzoek is gebleken dat de smaken het beste tot hun recht komen onder een loeihete douche na een 4-0 overwinning op Veracles. In de volksmond wordt dit ook wel overwinningspils genoemd – zonder twijfel het beste pils dat er bestaat. Daar kan geen wetenschappelijk onderzoek aan tippen.

Bevo (Italiaanse dronkelui, 2021)!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen