Nieuws

D2 en D3 winnen beiden in Tweede Divisie!

Veracles DS2 – Hemingway’s Donitas DS3
Afgelopen weekend was het dan zo ver, de eerste wedstrijd van de competitie! Met een nieuwe,
jarige, coach voor de uitwedstrijden: Inge, waren we klaar om te gaan vlammen. Winnen van de
groënen zou dan ook het perfecte verjaardagscadeau zijn voor Inge. Compleet beginnen we niet aan
onze eerste wedstrijd. Angela had besloten om de eerste wedstrijd te skippen en een paar weken te
gaan reizen in Azië (zeker een aantal strepen). Valérie kon ook helaas ook niet mee doen omdat ze
niet fit was. Inge Bril uit dames 5 kwam ons gelukkig versterken.
We mochten aantreden in de ‘groëne hel’ en begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd. De
eerste set liep in het begin behoorlijk gelijk op en het was ook direct te zien dat het om een derby
ging. Veracles had wat moeite met de opstelling, waardoor het spel nog even werd stilgelegd. Echt
veel begrepen ze niet van hun eigen opstelling, want dat rommelde de hele 1 e set zo door.
Halverwege de set liep Veracles toch uit en kwamen we achter met een stand van 17-10. Gelukkig
hadden we Maureen die er een paar ballen in pompte en Githe die zorgde voor wat aces en ketsers
met haar serve. Inmiddels liepen we alweer gelijk met Veracles. De spanning bleef erin, maar Tessa
knalde ons naar 23-25, het 1 e punt was binnen.
Zoals de eerste set begon, begon de 2 e set ook. Het liep gelijk op, maar bij een stand van 6-6 begon
Veracles punten te pakken en liepen wij achter de feiten aan. We kwamen op een achterstand van
13-7, in de 1 e set hebben we ook een achterstand ingehaald, dat moest nu weer lukken. Inge en
Paulien werden er in gewisseld om ons te versterken en voor een omslag te zorgen. Er werden een
aantal mooie punten gemaakt en we kwamen bij tot 16-14, maar konden het daarna niet meer
afmaken en verloren de set met 25-18.
De derde set begonnen we na een paar aanmoedigende woorden van onze coach sterk. We
bouwden al snel een voorsprong op en konden die ook de gehele set vast houden. Merel had wat
krachtvoer gegeten voor de wedstrijd wat goed te merken was. Ze pompte alle ballen die ze kreeg bij
Veracles op de grond. De set-up’s van Ruth (aka Yvonne) lagen heerlijk en hier kon dan ook goed op
aangevallen worden. Nikki haalde met een pancake mooie ballen van de grond en de punten
stroomden binnen. Rianne maakte het beslissende punt en de set was haalde we binnen met 19-25.
Set nummer 2 was binnen.
In de vierde set haalden we alle kracht uit onze tenen om het vierde punt ook binnen te harken. Ruth
begon met een fantastische opslag en bracht ons op een voorsprong, later had Eline ook nog een
serve serie, waardoor we mooi konden uitlopen. De ballen vlogen Veracles om de oren en we
kwamen met 13-20 voor te staan. Er werden vervolgens mooie punten gemaakt met de door Linda
en we maakten de set af met een stand van 17-25. Het werd voor Veracles Dames 2 uiteindelijk een
‘geel-blauwe hel’.
Volgende week zijn we weer in de ACLO te vinden op onze eerste thuisdag van het seizoen! We
spelen dan tegen Sudosa-Desto Dames 3. Hopelijk zien we jullie dan! Geel-Blauwe groetjes!

Emmen '95 DS1 - De Leukste Deal Donitas D2

(Jonge)dames (en heren) geniet met volle teugen van dit verslagje,
Op een bloedhete zomerse zaterdag stond onze eerste wedstrijd op de planning. We
mochten aantreden tegen Emmen’95 DS1. En aangezien sommige dames het leuk
vinden ‘Fuifje’ van DoeMaarDave te zingen. Thanks maiden. Dacht ik laten we het
muzikaal doen vandaag.
Te beginnen met ‘Opzij’ van Herman van Veen. 10 van ons vonden het namelijk
nodig te laat te zijn op wedstrijddag 1. De eerste strepen van de dag waren gezet.
Wout was eigenlijk een beetje ‘Speechless’, dus hield hij zijn motiverende speech
lekker kort. Voor vertrek natuurlijk ook nog een appje van Rob. Hij noemde maandag
de beste training tot nu toe en ‘Hij gelooft in (mij) ons’.
Tijd voor de wedstrijd! We begonnen al op het verkeerde veld. We moesten namelijk
naar ‘The Other Side’. Maar toen we eindelijk op het goeie veld stonden, konden we
beginnen met ‘Hakken, Beuken, Springen’. En wat ging dat al lekker!
Natuurlijk zijn jullie ondertussen ‘All about that base’ voor die eerste set. We starten
met: Eline, Lieke, Renée, Jill, Meriek, Kim en Annemarie. Let’s go! We gingen in het
begin gelijk op en hadden moeite een voorsprong te maken. Zij maakten veel fouten
en wij profiteerden hier niet van. Gelukkig zetten we de ‘Gass’ er op tijd op. En
gingen we ‘Plankgas’ er over heen. Setstand: 25-16.
De tweede set ging redelijk hetzelfde als de eerste. Alleen pakten wij sneller een
voorsprong en kwam Emmen later een beetje ‘Closer’. Naja ‘Closer’, was nog steeds
25-16, maar wij speelden dan ook met veel ‘Finesse’.
3e set. Iedereen weer op haar ‘Positie’. Deze set hebben we de eerste dubbele
wissel van het seizoen gedaan. ‘Zo kan het dus ook’. Anke en Wytske pakten hun
puntjes mee. Later gingen we terug naar de basis. Het was een zakelijk setje. Maar
ook zakelijk gewonnen setjes tellen mee. Want ‘One way or another’ de set is van
ons. Stand: 25-18.
‘Thank u, next’. Set numero 4. We hadden ‘High Hopes’ ook die laatste set mee naar
Groningen te nemen. Dit liep niet zo soepel als gehoopt. Wij maakten meer fouten en
bleven achter. Voetjes omhoog, want ons niveau moet er even onderdoor. In de
time-out kregen we de wijze woorden van Wout: ‘Don’t stop believin’’ en ‘I want it that
way’. ‘Any way you want it’ natuurlijk Wout. Dus doorzetten en knallen. Kijken hoe
ver wij kunnen komen door kei en kei hard te werken, ‘Ain’t no mountain high
enough’. We stonden ondertussen 23-16 achter. We hebben geknokt tot het einde,
maar hebben het net niet gered. 25-22 verloren we de laatste set. Onnodig, maar
‘That’s Life’.
Wel 3-1 winst! Dus laten we ‘Proosten’. Volgende week weer ‘In nije dei’. Eerste
thuisdag meteen lekker gehakt maken van Veracles dames 2. Natuurlijk hopen we
onze tribune ‘Yellow’ en ‘Blue’ te laten kleuren. Dat het maar een mooi ‘Fuifje’ mag
worden! Tot zaterdag!
Groetjes DoeMaarDames 2

Twister Veracles H1 - 'T Gat van Groningen Donitas H2

Beste Fans!!

Afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver, de eerste uitwedstrijd van het seizoen.
Het ging al bijna mis want de route was dan wel wat te laat op de mail en wisten de
mannen bijna niet hoe ze Verakets moesten bereiken. Het mooiste mannen team van
Donitas mocht weer een tegenstander vernederen. De eerste wedstrijd waar (bijna)
iedereen aanwezig was, Bassie wou wat meer kansen geven aan Tom, dus bleef
lekker op bed liggen. De Mannschaft (Robin )uit het eerste wou ook nog even met de
mooie mannen meedoen en het team (een beetje) te versterken.
Toen was het zover, 13:43, iedereen aanwezig behalve die oude man met gebroken
rug. De feuten zaten allemaal wat gespannen aan de koffie, want wat ging er
allemaal gebeuren. De eerste wedstrijd van het seizoen EN ook nog tegen die Vieze
Groenen. Gelukkig was het gezeur en gemekker van alle pijntjes wel weg, want
straks sta je geen basis.
Toen begon het, ipv 15:00 een half uur later want timing bij die groenen gaat altijd
lastig. Het team was er klaar voor, en de eerste 3 sets waren voorbij... Wel goed
gestreden, maar het was natuurlijk belangrijker om te showen (aan het publiek) hoe
hard iedereen eigenlijk kan slaan, dus die sets mochten ze hebben. Heren 2 blijft
natuurlijk een geweldige show om te zien, dus de feuten wilden zich van hun beste
kant laten zien en de oude garde sloeg dan ook meer in het net of blok omdat die
niet meer zo hard kunnen slaan.
De vierde set was aangebroken, maar opgeven kennen wij niet en vooral niet tegen
die groenen. De eerste bal werd dan ook geblokt door een dia op mid en de toon was
gezet. Het team had genoeg laten zien aan de tribune en ging dan deze set wel voor
de winst, de mannen gingen dit punt niet weg geven. Na een  harde strijd was de
laatste set voor Donitas en daarmee kwam de stand op 3-1 verlies voor Donitas.
Volgende week (28-09-19) speelt dit fantastische team hun eerste thuiswedstrijd
tegen innofique/ S.V.I HS1, dus wij verwachten een volle tribune om 14:30 om het