Nieuws

Voorbeschouwingen Donitop 20-10-2018

NTC-Vastgoed Donitas HS1 – Inter Rijswijk HS1.

Zlatan Ibrahimovic groeide als klein jongetje op in de buitenwijken van Zweden. Niemand zag hem staan, hij was alleen maar bezig met relschoppen. Hij stal fietsen, gooide bommen op straat en voetbalde tussendoor nog op een pleintje. Daarnaast had je de verwende jochies met goede opleidingen, die jongens trainden veel. Die jongens kregen alles van papi en mami. Zij speelde dan al vroeg bij Malmo, een eredivisieploeg van Zweden. Toen het wat minder ging met Malmo en ze degradeerden naar de divisie eronder, moesten ze wat nieuws bedenken.

De verwende jongetjes konden het niet zelf. Ze moesten getest worden door echte mannen. Mannen uit een ander milieu en een andere instelling. Zlatan Ibrahimovic was zo iemand. Hij kwam daar tussen de Jorns, Daans, Guido’s, Harms en Sanders van Wijk uit Malmo. Dit zijn typische Zweedse namen voor jongens die door veel geld en training dit niveau hebben gehaald. Zlatan was anders, hij was een vechter. Iemand die met het mes tussen de tanden speelde. Hij liet Malmo zien dat mentaliteit en de wil om te winnen belangrijker is dan veel trainen en verwend zijn. Zlatan liet zien hoe je grote verwende jongetjes met de staart tussen de benen naar huis liet gaan.

Zaterdag om 17.00 uur wordt dit verhaal live gespeeld in de struikhal. De jongens van Donitas zullen de rol van Zlatan vervullen, Daarnaast zullen de spelers van Rijswijk de jongens uit Malmo spelen. Een fijne voorstelling.

#THUNDER

 

Voorbeschouwing 't Gat van Groningen Donitas HS2

Na een weekend heerlijk te hebben gedebatteerd, is het zaterdag weer tijd om een potje te volleyballen! Deze keer is de beurt aan animo’68 om afgeslacht te worden door de leeuwen van heren 2. De nummer 9 van de competitie komt bij de nummer 3 op bezoek. Bij winst kan er druk worden gezet op de plekken 1 en 2. De prognose van de Nevobo is een 3-1 winst voor donitas, dus dat is een garantie voor succes! Maar de mannen van heren 2 zijn ambitieus en hebben een extra half uur training ingepland deze week. We willen namelijk de eerste 4-0 overwinning van het seizoen door het vuur slepen! Om dit doel te behalen hebben we alle steun nodig!! (Zeker in de 4de set) Komt allen om 14:30 kijken naar dit heerlijke affiche! En als je gewoon zin hebt om te zuipen ben je ook welkom op de tribune! Grolsch is altijd lekker, poar neem’n!

IMHERZZ

 

Voorbeschouwing OBEG Donitas ds1 - Peelpush ds1

Vandaag is het alweer de derde thuisdag in onze mooie sporthal in Groningen. Het wordt sowieso een knaller van een wedstrijd, want we mogen als nummer 2 in de competitie de nummer 1 Peelpush uitdagen. Het gaat om belangrijke punten, want wie deze wedstrijd wint, zal de leiding nemen in de topdivisie.

Peelpush is een ervaren team en heeft de afgelopen jaren in de eredivisie gespeeld. Ze hebben dit seizoen nog maar 1 puntje laten liggen en ze staan er dan ook goed voor. Ze moeten wel een eindje rijden, want ze komen helemaal uit Meijel, ergens in Limburg, maar het zal zeker het reizen waard zijn. Het zal hard tegen hard gaan en we zijn vastbesloten ons van onze beste kant te laten zien.

Na de zware wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen WSV zijn we meteen gaan focussen op de wedstrijd tegen Peelpush. De eerste training begon al meteen goed, want nadat we onze danspasjes hadden geperfectioneerd, gingen we goed warm beginnen met de bal. Maar halverwege de training kregen twee mensen een bal in hun gezicht. Anne-Lotte was zo hoog aan het springen, dat ze tijdens het blokken van de bal, hem naar de grond kopte. Ook Lobke was lekker bezig, want toen ze een bal mooi via het blok uitsloeg, was ze even vergeten aan de kant te stappen en kreeg hem midden in haar gezicht. Gelukkig hebben we echte strijders in ons team en konden ze bijna meteen weer lachen en doorvolleyballen. We zetten de laatste trainingen nog even de puntjes op de i en dan kunnen we goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen.

Afgelopen thuisdag was natuurlijk de Donitas-derby dag met de wedstrijd tegen Veracles. De sfeer zat er op de tribune toen goed in en hopelijk is dat deze wedstrijd weer zo. We kunnen het goed gebruiken, want het zal geen makkelijke wedstrijd worden. Dus schreeuw, zing en joel zo hard als je kan. Help ons naar de overwinning en gooi alles in de strijd om de punten bij ons achter te laten in Groningen.

 

Voorbeschouwing Dames 2 SVI

Daar waren we alweer! Vandaag staat alweer de vierde competitiewedstrijd op het programma. Dit keer mogen we aantreden tegen Netivity/ S.V.I. DS1. Vorige week speelden we in Sneek. Alweer niet een wedstrijd waar we trots op mogen zijn, ondanks dat we wel 3-1 wonnen. Hoe dit kwam? Wij maakten punten voor beide kanten en hadden dit keer zelfs twee tegenstanders: Sneek en onszelf. Dit kwam ons erg bekend voor, want dit gebeurde de wedstrijd ervoor tegen de grOenen ook al.

Tijd voor verandering! Er werd deze week weer keihard getraind. Er werden onmogelijke ballen gered, onmogelijke ballen geserveerd, kanonskogels de grond ingeslagen en het spel werd weer heerlijk verdeeld door de spellies. Als de wedstrijd net zo gaat, mag SVI nog wel oppassen. Hun spelers gaan namelijk als schietschijven gebruikt worden. De prognose voor vandaag is 3-2 in het voordeel van SVI. Zie je ons hier ook zo graag verandering in brengen? Kom ons dan aanmoedigen om 17.00! Tot dan!

Groetjes de Troela’s van Dames 2, Jaap en Donnie

Voorbeschouwing DS3

Na een wat onrustige terugweg afgelopen zaterdag van Zwolle naar Groningen mogen we dit keer weer los in eigen hal! Voorbereiden op wat komen gaat, zullen we deze week zeker op training laten zien. Dit keer staan De Bevers op het programma. Met 1 wedstrijd en 2 punten achter op De Bevers zullen wij zaterdag om half 3 los gaan in de struikhal. Hopelijk leidt dit tot een mooie uitslag, waarna we gezamenlijk op de fiets naar Lola’s kunnen fietsen om dit feestje dubbel en dwars te vieren. Dit keer zullen er zeker geen discussies en misverstanden ontstaan over of het nou Diesel of Benzine was. Vol gas hopen wij jullie allen te zien bij de wedstrijd Donitas Dames 3 versus De Bevers Dames 1. #whitneyhouston #decooopils #wiedurfterbijmijindeauto??

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen