Nieuws

Voorbeschouwingen Donitop 10-11-2018

NTC Vastgoed Donitas HS1 - SV Dynamo Apeldoorn HS2

Deze week volgen we Tiemen Huiting, onze spelverdeler van beroep. Tiemen is een goeie kerel. Tiemen is toe aan de volgende stap in zijn leven. Tiemen gaat zich namelijk opmaken voor zijn theorie-examen. Dit examen is gemaakt om de theoretische basis van het volleybal te toetsen. Volleybal is een complexe sport. Anders dan bij voetbal, waarbij simpelweg tegen een bal wordt getrapt, bestaan er bij volleybal ingewikkelde regels en systemen die het spelletje zo mooi maken. Om deze regels, en in het geval van een spelverdeler ook zeker de tactische aspecten van het spelletje eigen te maken, is er dus een test ontwikkeld die deze kennis tracht te toetsen.

Tiemen, normaal gesproken een uitstekende student, gaat ervan uit de test met gemak te zullen halen. Hij heeft zijn theorieboek open geslagen en hij neemt een kijkje. Al snel blijkt dat hij van veel onderdelen van het volleybal minder af weet dan hij oorspronkelijk dacht. Het is niet anders of Tiemen zal toch echt even met zijn neus in de boeken moeten.
Tabak, zoals hij liefkozend ook wel wordt genoemd, maakt aantekeningen van de arbitrale normen in en rond het veld, de minimale ruimte achter de servicelijn, de regels omtrent schorsingen, de immens grote opsomming van opstellingen en de daarbij horende aanvalsopties.

Al snel weet Tiemen het zeker, hij gaat dit examen halen. Vol zelfverzekerdheid stapt hij op zijn Swapfiets richting een van de vele vestigingen van het CBRV, het Centraal bureau voor de Regels Volleybal. Gaat hij het halen?
De test bestaat uit 25 vragen over het herkennen van situaties in het volleybalveld (hiervan moet hij er minstens 17 goed hebben) en het onderdeel Volleybalregels en Spelinzicht (bij dit onderdeel is een maximum van 5 fouten getolereerd).

Volg onze Facebook-pagina en kom erachter of Tiemen zijn doel haalt en voor het examen zal slagen. We hopen natuurlijk dat dit lukt, zodat hij wellicht binnenkort voor zijn praktijkexamen in aanmerking komt. De uitslag wordt bekend gemaakt na de wedstrijd van Donitas H1 tegen Dynamo H2 om 17:00 uur in de Struikhal te Groningen.

't Gat van Groningen Donitas HS 2 - Pol Kraanbedrijf DAC HS2

Beste Fans,
 
Afgelopen week hadden we een druk programma. Er moesten tentamens worden gemaakt,
gedichten geschreven en er werd al een wedstrijd gespeeld. Uiteraard geen probleem voor de
sterren van het Tweede. Afgelopen donderdag werd er om 19:30 aangetreden tegen Trias. De
mannen van Trias hadden blijkbaar zin in een vrij weekend en we geven ze groot gelijk! Afgelopen
donderdag moesten ze er toch echt aan geloven.
 
Dan vandaag, de zaterdag. Voor velen een belangrijke dag, want er wordt Sinterklaas gevierd. Er zal
echter eerst nog een potje gespeeld worden om 14:30 tegen Dac. We verwachten een heleboel
Dacballen te zien tijdens het inslaan, komt dat zien! Hierna zal de avond voortgezet worden op een
geheime locatie. Vanwege de Zwarte Pieten-discussie zal het team gedurende de avond offline gaan.
Alle toegangswegen worden in een straal van 100 meter rondom de locatie afgezet. #zwartepietislief

IM HERZZ

OBEG Donitas DS1 – SV Dynamo DS1

Na twee weken op een rij “uit” te hebben gespeeld, zijn we blij dat we vanavond weer mogen aantreden voor ons eigen fijne publiek in de Struikhal. De tegenstander van vanavond is SV Dynamo uit Apeldoorn. SV Dynamo staat op de 9e plek in de Topdivisie met 4 punten uit 6 wedstrijden. De afgelopen jaren hebben wij altijd leuke wedstrijden gespeeld tegen Dynamo en dat hopen wij ook vanavond weer te doen!

We willen graag onze koppositie in de Topdivisie behouden en we kunnen daarbij de steun vanuit het publiek goed gebruiken! Wij hopen daarom ook vanavond weer te kunnen genieten van het Grote Donitasorkest met trommels, blaasinstrumenten, mondharmonica’s en ikweetnietwaterallemaalgespeeldwordt! Na de wedstrijd drinken we een lekker biertje of wijntje in de Sportsbar tijdens het Gluurgids themabekendmakingsfeest! Wij hebben er zin in! Donitas Olé!

De leukste Deal Donitas DS 2 - Sudosa-Desto DS 2

Jahoor! Het is alweer tijd voor competitieronde nummer 7 en na afgelopen wedstrijd hebben wij hier heel erg veel zin in. Waarom? Omdat wij dat gevoel niet kennen dat ons publiek bij 3-0 achter wegloopt. De Bevers wel. Na drie fenomenale gewonnen sets van de Geel Blauwe dames liep hun support drastisch terug. Om de blijvende supporters nog iets te gunnen, maakten wij het even spannend. Maar de 5 punten mogen er bij ons opgeteld worden. EINDELIJK!

Voor het eerst 5 punten in the pocket. Werd ook wel eens tijd, na weken van: ‘We kunnen het wel, maar er mist zelfvertrouwen en enthousiasme’. Die hebben we ondertussen gevonden. Dit zelfvertrouwen en enthousiasme gaan we meebrengen naar de Struikhal vandaag om 17:00. We mogen het opnemen tegen Sudosa-Desto Dames 2. De prognose is 3-1 voor ons, maar wij maken hier toch liever een tweede 4-0 winst van.

Dit kunnen wij niet zonder jullie support natuurlijk, dus sla eens rechtsaf in plaats van linksaf de tribune op en wij beloven jullie een wedstrijd vol enthousiasme en zelfvertrouwen! Tot dan!

Groetjes de Troela’s van Dames 2, Jaap en Donnie

Hemingway’s Donitas DS 3 – VC Zwolle DS 3

Aankomende zaterdag mogen wij weer aantreden in de struikhal om half 3 om een mooie pot te spelen tegen de koploper. Afgelopen wedstrijden hebben wij helaas punten laten liggen, vandaar dat we nu gebrand zijn om enkele punten te pakken tegen de koploper. Dit zal zeker een strijd worden waar we om elk punt zullen gaan vechten. Jullie zijn allen van harte om de struik te betreden om deze strijdlustige pot te komen kijken vanaf half 3!

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen