Nieuws

Tweede thuisdag 7 oktober 2017

Afgelopen zaterdag 7 oktober was het alweer tijd voor de tweede Donitas thuisdag van het seizoen. In een geel-blauw versierde ACLO streden de Donitas teams weer volop voor de winst. Een zenuwachtig en afwachtend OBEG Donitas Dames 1 werd in eerste instantie verrast met een 0-2 achterstand in sets tegen een sterk spelend Ecare Apollo Dames 1. Toch kwam Donitas terug met tactisch spel in de derde set en na een cruciale netfout aan de kant van Apollo werd ook de vierde set winnend afgesloten. Er kon dus een vijfde set gespeeld worden! Het publiek liet zich goed horen en natuurlijk gaf dit de Donitas meiden extra vleugels. Ondanks het goede verdedigingswerk van Apollo was het Donitas die aan het langste eind trok. Een mooie 3-2 winst voor de Groningse studenten. 

Ook de dames van DeLeuksteDeal Donitas DS2 wisten de dag met winst af te sluiten. Zij smashten met 4-0 'Smash Beilen' letterlijk terug naar Beilen. Hemingway's Donitas Dames 3 liet ook niet met zich dollen en pakte een 3-1 overwinning op Leevoc Dames 1. 

Bij de heren werden ook goede resultaten neergezet. De mannen van Sportsbar Donitas Heren 1 hebben zich knap herpakt na een 4-0 nederlaag vorige week door met 3-1 te winnen van VC Zwolle H2. De wedstrijd tegen Casco Montage/V.V.H. Heren 1 werd door de mannen van 't Gat van Groningen Heren 2 overtuigend gewonnen met 3-1. Kortom een prachtige thuisdag in de Struikhal voor alle Donitaters en hun fans. 

Maar niet alleen in de Struikhal werden mooie resultaten neergezet: Dames 6, 8, 9, 10, 11 én 15 hebben ook de winst gepakt. Over de Heren hebben we het volgende week weer. Behalve Heren 9; deze mannen hebben na het verlies op de eerste thuisdag helaas weer een 0-4 aan de broek gekregen. Dit keer werden er echter in 2 sets wel meer dan 10 punten gescoord, waar ze zelf ook door verrast werden. Een enorme vooruitgang voor dit fanatieke team!

Wat tijdens de tweede thuisdag ook zeker niet aan ons voorbij is gegaan is het bedanken van de scheidsrechters. De arbiters ontvingen vanwege de week van de scheidsrechter extra waardering voor hun inzet. Maar liefst 16 scheidsrechters werden door Donitas in het zonnetje gezet.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen