Nieuws

OBEG Donitas dames 1 volgend seizoen topdivisie

OBEG Donitas dames 1 volgend seizoen topdivisie

Het eerste damesteam van Donitas komt volgend seizoen weer uit in de topdivisie. Het verzoek van de Nevobo of we de eredivisie in willen hebben we bedankt.

Omdat VC Weert geen licentie heeft gekregen voor de eredivisie is Donitas benaderd om deel te nemen aan het hoogste niveau van Nederland. Het bestuur is gelijk een onderzoek gestart naar de haalbaarheid. We hebben moeten concluderen dat er te weinig tijd is om de gevolgen van de stap naar de eredivisie goed te kunnen overzien. We kregen 14 dagen de tijd om het onderzoek af te ronden en met een plan te komen, dit is voor ons te weinig tijd geweest. Daarnaast kwam het toebedeelde speelschema van de Nevobo maar in 5 van de 9 gevallen overeen met de thuisspeeldagen van de rest van de vereniging, iets wat voor ons te weinig is.

We zijn zeker de ambitie om naar de eredivisie te gaan niet kwijt. We zullen komend seizoen blijven werken aan een plan zodat we, als de kans zich weer voordoet, er wel klaar voor zijn. 

De selectie van het eerste dames team blijft nagenoeg gelijk. Dienke Miedema en Martine Stevelink vertrekken. Op de middenpositie worden we aangevuld door Mijke Nijenhuis. Er is nog een passer/loper plekje vacant.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen