Nieuws

Nabeschouwingen Donitop 06-10-2018

Donitas pakt opnieuw zege tegen Reflex

De mannen van NTC Vastgoed Donitas heren 1 hebben gezorgd voor de tweede overwinning in drie wedstrijden. Thuis werd het 3-0 tegen Reflex uit Kampen. Na een klein uurtje en de setstanden 25-19, 25-12 en 25-23 was de wedstrijd alweer afgelopen en kon men aan het bier.

De wedstrijd begon wat rommelig. Reflex begon met een hoop opstellingsfouten, waarvoor overigens geen enkele keer een punt aan Donitas is gegeven, wat vreemd is. Desondanks bewaarde de ploeg onder leiding van trainer Arno van Solkema de rust en dwong het de tegenstander tot het maken van fouten. Wat vooral opviel was de hoge servicedruk aan Groninger kant. Mede hierdoor konden de middenblokkeerders het blok vaak sluiten en werd het Reflex lastig gemaakt om te scoren. Dit resulteerde in veel gewonnen rally’s. Spelverdeler Bart de Bruijn kon het spel mooi verdelen en daarin was vooral diagonaal Jisse Diekerhof de scorende man. Op de buitenkant was het Stefan ten Voorde die aanvallend op dreef was. Het enige moment van zwakte was de service-serie van de boomlange Willem Maarten Heins.

In de tweede set had juist Donitas lange series met de services van Niek Schiphof en Bart de Bruijn. Dit resulteerde in een dikke winst deze set. Het goede spel werd doorgezet in het derde bedrijf. Middenman Mathijs Linders was bijna niet af te stoppen. Hierdoor ontstond er ruimte op de buitenkanten, en bleef daar ook gescoord worden. Echter, tegen het einde werd het spel slordiger. Een aantal wissels had dit tot gevolg. Bij een stand van 23-23 werd het nog spannend. Toch waren het weer de studenten die het meest kalm bleven. De buit was binnen, de drie punten ook.

Volgende week spelen wij uit bij HLB/Van Daal in Den Dungen. Twee jaar geleden kwamen we na een helse tocht om half 5 ‘s nachts thuis vanuit Den Dungen. Het belooft dus weer een leuk avontuur te worden. Mocht u vanuit Groningen deze wedstrijd willen bekijken, koopt u dan een dagkaart van de NS bij Kruidvat. Op deze manier bent u hoogstens 7 uur bezig om er te komen. We hopen iedereen zaterdag daar te zien!

THUNDER!!!

 

’t Gat van Groningen Donitas HS 2 – Veracles HS 3

Beste fans,

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen het derde team der groenen. Vanzelfsprekend was deze wedstrijd één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen en daarom was niemand minder dan Lennart Harmsen gevraagd om ons als coach bij te staan. Met Frank nog steeds in de lappenmand vanwege het hardlopen was het wederom de taak aan ‘Der Mannschaft’ Neumann om de diagonaal positie in te vullen.

De eerste set was wederom degelijk en de leiding werd al vroeg genomen. Met een sterke passing en gevarieerd spel lieten we Veracles alle hoeken van het veld zien en de genomen voorsprong kwam niet meer in het geding. Een overtuigende eerste set voor Donitas, 25-19.

De tweede set was beduidend spannender dan de eerste. Met name de passing werd onnauwkeuriger, waardoor het spel voorspelbaar werd. Veracles haakte hier goed op in, maar kon uiteindelijk geen vuist maken. In de belangrijkste punten van de set voerde Donitas de boventoon en de set werd met 26-24 binnengehaald.

In de derde set werd Niels ingebracht en die had wat extra motivatie doordat paps en mams op de tribune zaten. Dit werd duidelijk meegenomen in het spel en met een aantal goede serve series van onder andere Niels werd Veracles met gemak onder de duim gehouden. Een snelle set bracht de overwinning voor Donitas, 25-14.

Het afstaan van de laatste set aan de tegenstander is inmiddels al bijna traditie en zo geschiedde. Waar in de derde set de service echt een wapen was, bleek het nu een valkuil. Serve na serve ging fout en daardoor lukte het niet om bij te blijven. De set ging uiteindelijk nipt naar Veracles, 21-25.

Ondanks het verlies van de laatste set was het een overtuigende zege, waarmee wederom 4 punten behaald zijn. Dit resulteerde in een tijdelijke eerste plek in de competitie!

IM HERZZ!

 

Donitas wint stadsderby van Veracles. 

Afgelopen week was een bewogen week voor de dames van Donitas. Tijdens onze zware trainingen als voorbereiding voor de kraker tegen Veracles vertelde onze trainer doodleuk dat we in ons team echte passers hebben en neppe passers. Het omgaan met deze FAKE-PASSERS was voor onze spelverdelers een mooie uitdaging. Maar wat een teleurstelling voor onze drie hoofdblokkeerders en diagonalen.. Wij vinden het FAKE NEWS. Wij kunnen alles. 

Toen we dit te boven gekomen waren konden we ons focussen op de tegenstander, Veracles Dames 1. Los van het spel niveau, altijd een moeilijke wedstrijd. Al jaren is dit dé clash tussen de twee studentenvolleybalverenigingen van Groningen die allang niet meer gaat om wie er beter kan volleyballen. Het publiek van de twee teams probeert ook op de tribune van elkaar te winnen en eigenlijk staat de derby daardoor meer in het teken van de toeschouwers. Dit snappen wij als speelsters ook, mede daarom werd het publiek de grote winnaar afgelopen zaterdag. En was Donitas wederom de leukste studentenvolleybalvereniging natuurlijk maar dat stond nooit ter discussie. 

De eerste set begonnen we voortvarend en we stonden al snel op 7-1 voorsprong, tot we bij de 12 waren en Veracles ineens goed begon te serveren. Dit resulteerde in een 12-16 achterstand die we helaas niet meer te boven zijn gekomen. De spanning kwam nog even terug bij 20-24 maar helaas was de eindstand 22-25 voor Veracles. 

Na deze eerste set waarin we ons een beetje hadden laten verrassen moesten we scherp beginnen aan de tweede set. Dit lukte aardig en al snel kwamen we op een comfortabele voorsprong. Dit gaven we niet meer uit handen en we wonnen de set dan ook met 25-12. Set 3 was vergelijkbaar met de tweede set, we kwamen al snel op een 8-1 voorsprong en we hebben vervolgens bijna de hele set met 9 punten voorgestaan, de eindstand van de derde set was dan ook 25-16. 

Tot nu toe een prima wedstrijd verloop wat ons betreft, beetje stroef begin maar daarna scherp en vol overtuiging de betere partij. Hoe anders was dat in de vierde set, hier begon het vanaf punt 1 al anders en bleven we in de stand bij elkaar in de buurt. Tot 15-15 ging het gelijk op en was er niks aan de hand. Toen was er weer die service die we niet onder controle kregen, 15-20 was het resultaat. Ineens keken we weer tegen een achterstand van 5 punten aan, zaak om dat weer om te buigen. Onze coach Erwin dacht na 2 dubbele wissels en de heen en weer wissel van een passer-loper dat hij nog een wissel had, tellen is nooit zijn sterkste punt geweest ;). Hierdoor was er even wat consternatie, we kregen een kaart voor speloponthoud en ook ineens kreeg Erwin een rode kaart, waarom dit was weten we nog steeds niet. Want voor hetzelfde ding twee keer gestraft worden is vreemd. Hiermee waren we wel weer even wakker geschud want die rode kaart sloeg natuurlijk nergens op, dit moesten we rechtzetten. Langzaam kropen we dichterbij en bij een 23-23 stand begon het echt spannend te worden. Het ene setpoint na het andere matchpoint volgde elkaar op. Helaas trokken die groenen aan het langste eind en waren we na een slopende set tot 30-32 veroordeeld tot een vijfde set. 

Deze vijfde set begonnen we wat zwakjes, onze inhaalrace in de vierde set leek even zijn tol te eisen. Bij een achterstand van 2-6 leek het even mis te gaan. Pas na de kantwissel trokken we de stand gelijk en werd het 9-9, vervolgens ging het tot 11-11 gelijk op en konden we daarna de wedstrijd over de streep trekken. We wonnen set 5 met 15-11 en konden het feestje gaan vieren met ons geweldige publiek. 

Aanstaande zaterdag mogen wij naar een nieuwkomer in de Topdivisie, WSV, wij hebben nog niet tegen hen gespeeld maar wel de wegwerkers-kleuren van de inspeelshirts gespot. Wij hopen dat ze zaterdag niet op het enige kruispunt in Warnsveld aan het werk hoeven want we hebben wel zin in een potje volleybal! Voor de fans uit het midden van het land, we spelen om 19:00 in De Kei in Warnsveld. Tot dan! 

 

Nabeschouwing Dames 2

Een dag om snel te vergeten.

De geel/blauwen tegen de grOenen. Voor een aantal van ons de eerste confrontatie met de grOenen. Mentaal helemaal klaargestoomd en klaar voor de wedstrijd tegen Veracles. In de voorbereiding hadden we al twee keer tegen elkaar gespeeld en dat ging zeker niet slecht, dus we hadden er alle vertrouwen in, want kansen genoeg. Maar zoals een echte derby was de winnaar onvoorspelbaar. 

De starting seven van dit weekend waren: Annemarie(libero), Lieke (pl), Iris(pl), Renee (hb), Kim (hb) Eline (sp) Anke (dia). De eerste paar punten gingen gelijk op, maar Veracles nam de voorsprong. Ze hadden een hoge servicedruk en daar konden we niet onder weg spelen. We begonnen onnodige fouten te maken en hierdoor konden we de wedstrijd niet naar ons toetrekken. Eindstand: 20-25.

De tweede set begon hetzelfde. We konden eerst weer even meedoen, maar begonnen snel de rallypassjes te scherp te brengen, ballen in het net te slaan en servicefouten te maken. Wytske kwam halverwege de set in voor Eli en deed haar dingen goed, maar doordat we alsnog te veel fouten maakten kwamen we er niet bovenop. Rianne kwam richting het einde van de set met haar invalbeurt en maakte nog een aantal goede reddingsacties, maar ook dit bracht ons niet in de wedstrijd. Eindstand: 14-25.

De derde set kwam Eli weer terug en Rianne bleef staan. De set verliep hetzelfde als de vorige twee. Dit zorgde voor een eindstand van 18-25.

Deze set kwam Lieke erin voor Iris. De laatste set begon erg goed. De koppies stonden weer even omhoog en we lieten goede dingen zien. Helaas hielden we dit niet de hele set vol. We kwamen dichtbij, maar ook deze set was voor Veracles met 21-25.

We wilden gehakt maken van Veracles, maar hebben gehakt gemaakt van onszelf. We kunnen er veel over zeggen, maar laten we het er maar op houden dat we ons dieptepunt van dit jaar al hebben gehad. Het verdriet is ondertussen weggedronken en weggegeten (TAART), dus nu op naar volgende week!

Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma. Dit keer mogen we naar het mooie Friesland. Vc Sneek DS 3 is dan onze tegenstander, voor drie uit het team een bekende vereniging. Hopelijk zien we jullie daar!

Groetjes de Troela’s van dames 2, Jaap en Donnie

 

Nabeschouwing Donitas Dames 3

Na een knallende eerste thuisdag waar we het op mochten nemen tegen Donitas D2, stond er afgelopen zaterdag opnieuw een thuisdag op het programma. Deze keer was Sneek onze tegenstander. In de week voor de wedstrijd was er nog wat onrust binnen Donitas D3, de prachtige Frozen teamrugzak was namelijk verdwenen na de eerste thuisdag. Gelukkig werd de tas op tijd weer teruggevonden en was hierdoor het ijs gebroken. We konden met een gerust en ontdooid hart aan de wedstrijd beginnen. De basis bestond uit Merel, Maaike, Eline, Tessa, Merthe, Githe en libero Nikki.

De eerste set van de wedstrijd ging gedurende lange tijd gelijk op. Toch maakte Sneek net iets meer foutjes waardoor we uit konden lopen naar een kleine voorsprong van 4 punten. Deze voorsprong hadden we aan het eind van de set hard nodig, want door misschien toch een beetje zenuwen kregen we wat punten tegen. Toch lukte het ons om met lef te blijven spelen en hiermee Sneek te overklassen. De eerste set was voor ons!

Set 2. Geen idee wat er aan de kant van Sneek gebeurde, maar op de een of andere manier kwam er geen bal meer terug naar onze kant. Onze servicedruk was enorm en dit maakte dat Sneek volledig door het ijs zakte. Bij Donitas werden er bijna geen fouten gemaakt en werd elke misstap van Sneek keihard afgestraft. En dan staat het maar zo 25-9 :).

In de derde set lukte het Sneek om zich te herpakken. Ook deze set ging net als de eerste enorm gelijk op. Op het eerste punt na is het Sneek echter nooit gelukt om de voorsprong te pakken. Er is dan ook geen moment in deze set geweest dat we ons op glad ijs hebben bevonden. Aan het einde werd de set en daarmee de overwinning zakelijk binnengesleept door Sneek opnieuw volledig weg te serveren, 25-20.

Vol goede moed gingen we de vierde set in. Vorig seizoen hadden we erg veel moeite om 4-0 te winnen als we dit wel makkelijk hadden kunnen doen. Dit seizoen waren we vastbesloten om gelijk die vloek te verbreken. Maar ook Sneek weet dat elk punt aan het eind van het seizoen van grote waarde kan zijn en liet zich niet zomaar dit setje afpakken. Al snel keken we tegen een achterstand van 7 punten aan. Maar het mooie van Disneyfilms is dat net als je denk dat het allemaal nooit meer goed gaat komen, er toch nog iets is waardoor het allemaal goed komt. En zo gebeurde het dat ijskoningin Merel met haar service de 13-18 achterstand omtoverde in een 21-18 voorsprong. Het laatste sprankje hoop van Sneek was Frozen en het was daardoor ook geen koud kunstje meer voor Maaike om de wedstrijd uit te serveren. Zo eindigde de set in 25-19 en is de eerste 4-0 overwinning van Hemingway’s Donitas dames 3 een feit.

Volgende week hebben we opnieuw een wedstrijd. Deze keer staat er een pot op het programma tegen oude bekenden. We spelen dan tegen het ‘bananenteam’, SVI uit Zwolle. Het wordt een wedstrijd die u niet wilt missen, want wie zal er dit jaar vandoor gaan met de banaan? Tot volgende week! #gaanmetdiebanaan

Decooooo pils!

Hemingway's Donitas D3

 

 

 

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen