Nieuws

Hemingway’s Donitas Dames 3 neemt revanche, en hóe!

Hemingway’s Donitas Dames 3 neemt revanche, en hóe!

Afgelopen zaterdag stond dé spannendste wedstrijd van het seizoen op het programma, namelijk: SVI D1 - Donitas D3. Waarom dit een spannende pot beloofde te worden? Omdat het de nummer 1 (SVI) tegen de nummer 2 (Donitas) was. SVI, dat twee weken geleden al kampioen was geworden, wilde aan het thuispubliek natuurlijk graag laten zien waaróm zij kampioen waren geworden en dit feestje thuis even goed vieren. Donitas daarentegen wilde revanche nemen op de eerdere wedstrijd (3-2 voor SVI) en een goede generale afleggen voor de PD wedstrijden voor aankomende zaterdag. 

Eenmaal aangekomen bij de sporthal (sommigen wat later dan anderen), konden we de eerste specialiteiten van SVI al bewonderen, namelijk hun stoepkrijtkunsten. Hoewel dit niet te missen was, kan het natuurlijk maar één iemand overkomen om het te missen, maar goed, ik noem geen namen ;) ook schijnt de mascotte van SVI een banaan te zijn, maar of dit komend seizoen nog zo zal zijn is nog maar de vraag… maar eerst even wat over de wedstrijd! 

Na eenmaal ingespeeld te hebben begonnen we met de motiverende woorden van Nikki ‘vanaf het begin!’ de eerste set. Dit konden we helaas niet helemaal goed uitvoeren, want we keken al meteen tegen een achterstand aan. Het middenstuk van deze set verliep iets beter, maar na 17 punten was het genoeg aan onze kant en SVI sleepte de eerste set binnen. 

Set twee verliep vanaf het begin een stuk beter aan onze kant. Op 5-12 vroeg de coach van SVI een time-out aan en dat pakte goed uit voor hen, want op 12-12 kwam een time-out aan onze kant. Ook dit pakte goed uit en we konden weer door denderen. Deze set eindige in een 17-25 voor ons. Dit betekende dus 1-1 in sets. 

In de derde set begonnen we ook weer sterk en we kwamen geen moment in de problemen. Dit resulteerde in een 18-25 winst voor Donitas wederom. 

De vierde set kwamen er een aantal wissels binnen de lijnen aan de kant van Donitas. We moesten weer een beetje wennen en keken steeds tegen een achterstand aan. Op 24-20 zag het er naar uit de SVI de set binnen zou slepen en dat er een 5e set gespeeld zou worden. Maar zoals we eerder dit seizoen zulk soort achterstanden hebben weggewerkt, waren we nu net zo gebrand om deze set niet zo maar cadeau te geven. Na weer een aantal wissels terug kwamen we steeds puntje voor puntje dichterbij en bij een stand van 26-27 voor Donitas serveerden we de set en tevens de wedstrijd uit! Dit betekende een 3-1 overwinning voor Donitas! 

Na afloop hebben we de kersverse kampioen natuurlijk wel even sportief gefeliciteerd met een klein presentje: stoepkrijt en een biertje! 

Na allemaal gedoucht te hebben, is het voor sommigen erg lastig om hun spullen bij zich te houden. Angela: ‘Wie heeft mijn onderbroek in de prullenbak gegooid?!’

Uiteraard hebben wij ook een drankje gedronken op deze overwinning! En natuurlijk kon een bezoek aan de Mc Donalds niet ontbreken en Githe wilde daar maar al te graag haar nieuwe kleren showen die ze in Zwolle was tegenkomen: haar bananenpak! (Zie foto) 

Aanstaande zaterdag spelen wij voor een plekje in de tweede divisie de PD wedstrijden in Bedum (16:30 en 18:00)! Dus: neem al je toeters, bellen en trommels mee, want zaterdag 28 april spelen wij PD!!!! 

#wateenpechbanaantjeweg

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen