Nieuws

DONITAS WINTERSPORT RISOUL 2018

DONITAS WINTERSPORT RISOUL 2018

Donitas is zoveel meer dan alleen volleyballen. Dit bleek maar waar eens op 9 februari toen een groep van 36 Donitaters zich klaar maakten voor de jaarlijkse skivakantie. De meest verre locatie die reisorganisatie HUSK te bieden had werd aangedaan: Risoul. De groep verzamelde zich bij skiverhuur Twinseasons waar zij werden uitgezwaaid door de eigenaren van de skiverhuur en een deel van het bestuur dat helaas niet mee kon op de vakantie. Door twee dolenthousiaste buschauffeurs werd de reis naar het Franse skioord veilig in gang gezet. In de bus bleek al snel dat chemie en sfeer binnen de groep meer dan uitstekend was en dit een wintersport zou worden om nooit te vergeten.

Bij aankomst in Risoul werd de groep vriendelijk verwelkomt door de vrolijke reisleidster van HUSK, Romy, die verschillende problemen voor de groep vakkundige oploste.
Een fanatiek deel van de groep koos ervoor om al direct te piste te betreden. De mensen die gesloopt waren door de reis namen plaats op een terras om de week rustig in te luiden met een koud biertje. Op de eerste avond wist heel Risoul al direct dat Donitas zijn aantreden had gedaan in het dorp. De groep trok allemaal met trots hun Donitas shirt aan. Om vervolgens de plaatselijke après ski onveilig te maken.

De eerste dagen wintersport zaten erop, toen de VakanCie op de dinsdag een nieuwe activiteit had verzorgd. Een wilde slee rit stond op het programma, hierbij werden er tien sleetjes aan elkaar bevestigd die achter elkaar aan van de piste af scheurden. Een snelheid van bijna 50 kilometer per uur werd behaald en verschillende Donitaters werden geconfronteerd met de koude ondergrond van piste. Na deze wilde rit werd er snel wat gegeten en maakte de groep zich klaar voor het hoogtepunt van de vakantie, de biercantus. Liedjes als Anton aus Tirol tot aan Jan Klaassen de Trompetter werden bezongen tijdens de cantus.

Iedere middag verzamelde de gehele groep zich bij het een hutje op de piste waar gezamenlijk geluncht werd en de afspraken werden gemaakt voor de volgende afdaling. De zon scheen iedere dag volop waardoor menig Donitater de mogelijkheid zag om zichzelf te voorzien van een bruin tintje op de wangen.

De laatste dag deed zich aan waarbij de week werd afgesloten met een themafeest waarbij de letter T centraal stond. Voor het laatst zouden de Donitaters zich van hun beste kant laten zien in de après ski. De volgende dag werd er nog gezamenlijk gegeten en de bus terug naar Groningen genomen rond het avonduur. Eenmaal gesloopt aangekomen in Groningen drupten de Donitaters langzaam af naar huis om weer te beginnen aan het normale leven. Na een week skiplezier was het hoofd weer leeg gemaakt en konden zij zich weer vol gaan focussen op het vervolg van het volleybalseizoen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen