Nieuws

Donitas DS2 wint EERSTE uitwedstrijd met 3-1

Donitas DS2 wint EERSTE uitwedstrijd met 3-1

Afgelopen vrijdag reisde dames twempo af naar de oude thuishaven van mevrouw Tol, Beilen. De ene helft mocht plaatsnemen in de bolide van Jaap, terwijl de rest het moest doen met een treinritje in de 2e klasse. Echter werden we wel ontvangen door taxi Tol op het station, dus dat was een goedmakertje. Nadat de selectie zich had verzameld aan de keukentafel, werd de ovenschotel à la mama Tol geserveerd. Dames twempo wachtte keurig af met het opscheppen. Waarna de uitspraak van dochter volgde: “Mankeert jullie toch niks aan die klauwen?” Nadat we genoeg krachtvoer hadden genuttigd, waren we klaar om korte metten te maken met die Beilenaren.

Tijdens het inspelen liep de tribune vol… Iedereen (vooral het mannelijk schoon) vroeg zich af waarom die dames van Donitas er vanavond zo moker lekker uitzagen. Dit was te verklaren door onze nieuwe inspeelshirts die zijn gesponsord door “B&B Het Vlieghuisje” (www.hetvlieghuisje.com).

In de eerste set gingen we los met Eline, Lieke, Iris, Marrit, Anoek, Ilse de Lange & Annemarie. Door flink druk te zetten met de serve wist Beilen niet wat ze overkwam en wist dames twempo een grote voorsprong te pakken. Daarna ging het even niet van een leien dakje (te veel ketsers), waardoor Beilen zich wist te herpakken. Dames twempo besloot daarna maar wat meer te geven en pakte de set met een acceptabele 20-25.

In de tweede set was Beilen vrij kansloos. Het afdak van Streutker was weer eens duidelijk aanwezig aan de buitenkant, Ilse de Lange het tijd vond om haar spierballen te laten zien en Smurf haalde de ene na de andere bal van de grond. Iris besloot de bal eens wat hoger te pakken, waardoor de set werd binnen gesleept met een stand van 14-25.

In de derde set liep het wat minder soepel. De pass werd niet op de juiste manier afgeleverd (lees niet), wat resulteerde in een achterstand van 6 punten. Door een service-serie van Marrit en een paar lekker drietjes van Anoek kwamen we weer dichter bij Smash DS 1 in de buurt. Ilse & Anke zorgden er na achterstaan voor om vies de set te winnen met 21-25.

Inmiddels was het een uur of tien en hadden we veel behoefte aan slaap na een drukke week. Meer toelichting over de vierde set laten we buiten beschouwing, dit is namelijk te slaapverwekkend (25-22).

Volgende week gaan we weer keihard trainen om zaterdag de koploper, Autoschadekuiper/D.B.S. DS 1, te laten zweten!  

Kusjes,

Dames twempo

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen