Nieuws

De Leukste Deal Donitas DS 2 pakt 4 punten in de studentenderby!

De Leukste Deal Donitas DS 2 pakt 4 punten in de studentenderby!

Afgelopen zaterdag mochten wij aantreden tegen de Veracles DS 2. Dit is altijd een spannende pot waarbij de uitslag nooit te voorspellen is. Naast de extra druk die bij de wedstrijd komt kijken kennen we elkaar als teams best goed en daardoor weet je wat je te wachten staat. 

De eerste set gingen we los met Eline, Lieke, Marrit, Iris, Ilse, Merthe en Annemarie. We begonnen meteen sterk en we konden Veracles meteen flink onder druk zetten. We hadden ze zo erg onder druk dat ze zelfs niet meer wisten wie moest serveren en waar ze moesten staan. Dit scheelt weer voor ons! Maar we wisten wel dat een overwinning ons niet zomaar komt aanwaaien. Bij een stand van 16-9 begin je al wel een beetje te voelen dat je deze set al binnen hebt, vooral als Ilse flink wat ballen achter elkaar serveert!  We wisten dat we Veracles niet in hun spel moesten laten komen, want er staat best wel wat ervaring aan die kant. Met onze serve hebben we ze helemaal weggespeeld! DOEI GROEN! 1-0 voor ons, BOEM!

De tweede set ging het eigenlijk net zo. We hebben hard gewerkt, keihard geserveerd en veel ballen van de grond geraapt. De serve van Veracles was pittig maar we hebben laten zien dat we goed met deze druk om konden gaan! We weten niet precies wat er met Veracles was, maar het leek wel alsof ze bang waren voor onze Lieke. Zodra ze een bal aanraakte viel deze praktisch meteen op de grond, vooral bij haar serve! We winnen de tweede set met 25-17! Olé!

Zo, dan is het zover. De beruchte 3e set die we al meerdere malen verloren hebben. Dit willen we dit keer niet laten gebeuren, maar in het begin leek het er wel op. We komen meteen op een flinke achterstand en we weten dat we hard aan de bak zullen moeten. Puntje voor puntje komen we dichterbij, maar ook Veracles komt dichtbij de 20. Ondanks dit alles hebben we tijdens deze set niet het gevoel gehad dat we deze set zouden verliezen. We straalden zekerheid uit. Er werd aan beide kanten hard geslagen, flink geblokt en de meest onmogelijke ballen werden van de grond getoverd. EN WIJ WONNEN! Dit keer met 25-20. We hebben de beruchte 3e set gewonnen en dus ook de wedstrijd. Nu weet je al, hmm, de biertjes gaan goed smaken vanavond! 

De vierde set besloot trainer/coach Jaap om alles om te gooien! Een logische keuze want we moeten allemaal onze minuten kunnen maken. Helaas was het moeilijk om onze lijn in de 4e set door te zetten. Het werd 12-25 en dit was toch wel een mentale klap. Maar toen het laatste fluitsignaal klonk begon het! We winnen met 3-1 van onze concurrent, vijand en vooral vieze groene tegenstanders! Elke overwinning smaakt goed, maar tegen Veracles smaken ze nog veel beter! 

Komend weekend spelen we in Sneek tegen een paar oud Donitaters! Tot dan!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen