Redaccie

Redaccie

De Redaccie is verantwoordelijk voor ‘het Doniteurtje’, het clubblad dat zes keer per jaar verschijnt. In ‘het Doniteurtje’ worden serieuze zaken afgewisseld met roddels, interviews en andere leuke verhalen. ​

Redaccie 2019-2020

De commissie bestaat dit seizoen weer uit acht enthousiaste, creatieve en oplettende Donitaters, onder leiding van voorzitter Mirte de Vries (D4). Mirte is een Donitas baby en daarom was er geen twijfel over dat deze sportieveling bij Donitas zou komen. Momenteel is ze druk bezig met de studie International Business aan de RUG. Daarnaast is deze meid ook zeer regelmatig in de stad te vinden om mooie verhalen te verzamelen voor het doniteurtje tijdens het nuttigen van meerdere alcoholische versnaperingen.

Voor de notulist hadden we iemand nodig die met veel structuur te werk kon gaan. Hierop hoef je bij de meeste studenten niet te rekenen, maar gelukkig bood Sonja van Ommeren (D9) zich aan. Sonja is achtstejaars Donitater en dus gedoopt tot commissie-oma, en werkt als arts op de spoedeisende hulp in Emmen. Ze heeft veel ervaring met commissies binnen Donitas en heeft zelfs een bestuursjaar gedaan ergens in haar Donitascarrière.

Ook moet er iemand zijn die op de centjes let binnen de commissie. De functie penningmeester heeft Romée Reef (D8) dit jaar dan ook op zich genomen. Als pas uitgehamerd bestuurslid is deze taak perfect weggelegd voor Romée. Momenteel is ze bezig met de Master Change Management en daarnaast is Romée ook nog voorzitter van de Groninger Studenten Lelijke Foto Vereniging.

Natuurlijk waren wij ook op zoek naar enthousiaste schrijvers voor onze uiteenlopende rubrieken en hiervoor hebben we als eerste Rick Boerma (H3) aangesteld. Ook Rick is net bestuur-af, en heeft dan ook veel leuke ideeën die hij in de Redaccie kwijt kan. Rick is erg goed in het bedenken en vertellen van verhalen en dit doet hij het beste op een goed gevulde maag. Momenteel is hij bezig met de studie Electrical Mechanical Engineering.

Onze tweede schrijver heeft zich een aantal weken later pas officieel aangesloten bij de Redaccie, na een actieve zoektocht naar ons achtste commissielid. Uiteindelijk was Pieter van Haaren (H9) de gelukkige. Pieter is begonnen met de Master in Sustainable Energy System Management hier in Groningen en is eerstejaars Donitater. Daarnaast zit deze jongen altijd vol met sterke verhalen en zal deze uitvoerig kunnen uiten als schrijver.

Channah Bellink (D4) kan dit seizoen haar corrigerend vermogen als eindredacteur laten zien. Het volwassen, werkende leven is iets waar de meeste studenten nog geen zin in hebben en Channah stelt dit dan ook graag nog even uit. Ze heeft haar bachelor Biomedische wetenschappen gehaald, maar neemt een tussenjaar om nog even maximaal te kunnen genieten binnen Donitas.

Ook Jochum Boer (H9) heeft zich aangesloten als eindredacteur. Jochum is misschien niet het grootste volleybaltalent, maar hij gaat zich dit seizoen zeker bewijzen als volwaardig Redaccielid. Momenteel is Jochum bezig met de studie Built Environment en probeert hij zijn eigen weg naar succes te maken.

Tot slot moeten alle prachtige verhalen en roddels natuurlijk gebundeld worden om het Doniteurtje op thuisdagen op papier klaar te hebben liggen. Hier houdt de eerstejaars Donitater Renee Loosman (D2) zich mee bezig en bekleedt de functie vormgever. Deze functie past perfect bij deze enthousiaste en creatieve meid, aangezien ze de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving volgt.

Met z’n achten zullen wij dit seizoen ons uiterste best doen om weer veel goed gevulde,vermakelijke Doniteurtjes uit te brengen!

Redaccie

Peter van den Berg (2015) -
Pieter van Koningsveld (2016) -
Marije Louwes (2016) -
Mariska Meijer (2018) -
Angela Mennes (2017) -
Jasper Pruijm (2014) -
Lars de Ridder (2019) -
Lotte Vroegh (2018) Voorzitter