Accie

Accie

De Accie is de activiteitencommissie. Zij organiseren jaarlijks het legendarische Ameland Ledenweekend in september, het running dinner, de maandelijkse borrels, de spelletjesavonden, het kerstdiner en de feestjes na thuisdagen. ​

Als Accie moet je in één ding heel goed zijn, en dat is een feestje kunnen bouwen. Gelukkig kent deze commissie allerlei verschillende talenten, waardoor wij jouw Donitasjaar fantastisch maken.

Als eerste wil ik jullie graag voorstellen aan mevrouw de voorzitter: Ingrid Andringa (D8). Met haar stralende lach en blauwe ogen weet ze iedereen te overtuigen. Daarnaast weet ze als student rechten dit zooitje ongeregeld op orde te houden.

Dan hebben we the-man-of-the-moneys Malcolm Davis (H6). Hij wijst ons op de centjes die wij mogen uitgeven en waakt over de pot. Daarbuiten beoefent hij nog op zeer professionele wijze de camera. Mocht je iets vergeten zijn van het afgelopen feestje, dan heeft de ‘Snaaisnapper’ de foto’s nog.

Elk feestje heeft natuurlijk ook een fantastische locatie nodig. Daar hebben we dit sprankelende koppel Elwin Dogger (H5) en Kamiel Kamminga (H3) voor. Dit duo regelt ook de bijbehorende dj’s, waarna jij kunt zwieren, zwaaien en rondjes draaien. Als je iets nodig hebt, kun je altijd bij Elwin terecht, want hij heeft het woord ‘nee’ nog nooit gebruikt en zal waarschijnlijk voor de Accie sterven als we het hem vragen. Kamiel zou zijn lichaam ook wel willen opofferen voor onderzoek, maar weet gelukkig nog tijd te vinden voor onze commissie. Tevens pakt hij de taak op van rijmkunstenaar, het brein achter onze themafeesten.

Dan is daar als laatste nog dit viertal wat zichzelf heeft benoemd als Versiercie. Dit bestaat uit Anouk Broekhaar (D15), Eline Meijer (D5), Mark Buitenwerf (H6) en Desi Spoelstra (D13), die - naast het regelen van alle versierpogingen - ook de outfits voor de Accie fixt. Als dé activiteitencommissie van Donitas moet je natuurlijk wel uitpakken op de vele verkleedfeestjes. Anouk is het hart van de Accie op het gebied van feestuurtjes gezien ze elke avond het bier test in elke Groningse kroeg. Je kunt Eline dit seizoen het meest blij maken met foto’s van clowns, dus hierbij de tip. Mark is als laatste bij de Accie gekomen. Waar de rest een strenge keuring en gesprek heeft gehad met Ingrid, was bij Mark zijn dansmoves meer dan voldoende. Ondertussen strijden Desi en Ingrid om de titel ‘Flamingo Koningin’ binnen de Accie. Tot nu toe gaat de strijd nog nek-aan-nek.

Contact: accie@donitas.nl 

Accie

Eveline Bork (2017) Voorzitter
Ruben Feiken (2016) -
Roos Gielen (2016) -
Welmoed Kuipers (2016) -
Kayla Nienhuis (2018) -
Jacob Pannen (2016) -
Jos de Raaf (2016) -
Lotte Vroegh (2018) -
Accie.png