Accie

Accie

De Accie is de activiteitencommissie. Zij organiseren jaarlijks het legendarische Ameland Ledenweekend in september, het running dinner, de maandelijkse borrels, de spelletjesavonden, het kerstdiner en de feestjes na thuisdagen. ​

Dit jaar opnieuw zal de Accie de meest legendarische feesten geven die door menig Donitater nog aan zijn/haar kleinkinderen verteld zullen worden. Om deze verhalen niet louter te laten bestaan uit kwakkel en verzinsels, is ook dit jaar het bestuur op zoek gegaan naar een groep kundige Donitaters om dit waar te maken. Nooit geschoten is altijd mis, maar je kan een bal ook de derde ring in knallen. 

Als eerst moest er iemand gevonden worden met discipline, overwicht over een groep, een echte leider. In deze zoektocht kwamen ze uit bij Eveline Bork, op papier een prachtexemplaar. Basisonderwijzer in opleiding, groot in spraak, en iemand die menig mannenhart sneller laat bonken. Een schot in de roos zo dacht het bestuur. Waarbij er al snel een ander belletje ging rinkelen, Roos Gielen. De rust zelve, als communicatie-studente welbespraakt en iemand die niet snel zal ontsporen. Al snel bleek deze jongedame graag te leven als een godin in Frankrijk of als reiziger in Azië, waardoor men in de voorbereiding van het jaar nog niet zo heel veel aan haar had. De commissie moest dus snel in aantal worden vermeerderd. 


Er moesten feestjes gebouwd worden. Opnieuw ging er een belletje rinkelen, Donitas haar eigen Bob de Bouwer, Jos de Raaf. Een discobal in menselijke vorm, en met zijn opleiding in bouwkunde moest hij wel een aantal manieren weten om het dak eraf te krijgen. Echter kwam hij al snel tot de conclusie dat dit niet kon, aangezien de dakpannen alle kanten op zouden vliegen. Ping ping ping, opnieuw ging er een belletje rinkelen, Jacob Pannen. Naast dat zijn achternaam zeer van toepassing is, schreef hij zijn scriptie over dakpannen en is dus perfect als chef dakpannen rapen. Op papier opnieuw een geweldig idee, echter ging de zoektocht hier bergafwaarts. Deze mannen bleken niet te leven volgens de waarden ‘’geen woorden, maar daden’’. Het bleek totaal vice versa te zijn. 


Er moest iemand komen die wist hoe het allemaal wel moest. Uiteraard, het zit in de naam dus waarom ook niet, Welmoed Kuipers. Studeert bedrijfskunde en die zou toch wel moeten weten hoe je structuur brengt in deze chaos van meningen? Echter bleek ook dit geen gouden greep te zijn, een Fries, die haar eigen mening maar vormt. Met een lach waar menig Colgate model jaloers van wordt en die net als de rest van dit zooitje, altijd in is voor een feestje tot heel laat, of juist heel vroeg. Weer deed het welbekende belletje deed zijn ding en bing bing bing, Lotte Vroegh. Een dame waarbij werd getwijfeld aan haar loyaliteit aan Donitas, na een jaar pleite te zijn geweest. Een vrouwpersoon die ook graag leeft als godin in Frankrijk, maar dan in Peru. Een echte levensgenieter met het hart op de juiste plek, die moest zorgen voor een gemoedelijke sfeer binnen de groep. 


Helaas was de feut nog niet in huis. Tring tring tring, de mythische bel ging weer af, Kayla Nienhuis. Een dame die zich al uitdrukkelijk liet zien op Donitas feestjes toen ze nog niet eens een Donitater was. Ze kan mannen onder de duim houden, wat logisch is met haar opleiding pedagogische wetenschappen. Maar al deze jeugdigheid moest ook onderdrukt worden. Geen bel, geen ring, geen bing, geen ping. Dan maar die bejaarde man die op ieder feestje zijn kunstheupen laat bewegen op de dansvloer, Ruben Feiken. Voor een oude man heeft hij charisma, klasse, sex-appeal, ogen om in te verdrinken, een haarlijn die na elk feestje verder terugtrekt, maar het ook belangrijk: ervaring. Met zijn mediastudie daarnaast uiterst geschikt voor de social media posts. 


Het bleek inderdaad een bij elkaar geraapt zooitje, een schot in derde ring. Perfect om ieder feestje totaal te laten escaleren.


Accie '18-'19

'Continuatie van de escalatie'


contact: accie@donitas.nl

Accie.jpg
Accie '18-'19

Accie

Er zitten geen leden in deze groep