Lustrumcie

Lustrumcie

in 2021 is het 10e lustrum van onze prachtige vereniging. Bij elk lustrum wordt een commissie in het leven geroepen om een aantal activiteiten op te zetten en er zo een knallend jaar van te maken. Deze commissie heet de Lustrumcie. De Lustrumcie neemt de taak op zich om o.a. een aantal feesten te organiseren, de lustrumweek op te zetten, een lustrumboek te maken en lustrumkleding te ontwerpen. 

Contact: lustrum@donitas.nl

Lustrumcie 2021-2022

Met de commissie ervaring van deze dame kun je een hele bingo-kaart vullen. De ‘limited edition’ Lustrumcie mag hierin uiteraard niet ontbreken. De vrouw met de (gele) hamer, die elke vergadering weer het kippenhok in het gareel mag houden en onvermoeibaar iedereen op zijn of haar taken blijft wijzen. Zelfs onder werktijd. Of het multitasken is of slecht plannen laten we even in het midden. De veel gehoorde uitspraak van Jill: “Niemand zei dat het leuk ging worden.”, betekent niet dat het Lustrum in de soep loopt. Wees gerust, deze voorzitter laat niets aan het toeval over. Want zeg nou zelf, als je de Henk Kauffeld Bokaal al in de kast hebt staan, hoef je geen CV meer aan te leveren.


Onze Socialsecri, verantwoordelijk voor het bijhouden van de notulen, het beantwoorden van de mail, het design van de agenda en de Facebook- en Instagramposts. Daarnaast is Marije ook photoshop expert! Check de kaft maar even van het lustrumboek. Niemand die ziet dat deze foto uit 8 verschillende foto’s bestaat. Tijdens de vergaderingen heeft ze ook het LUFTALARM geïntroduceerd, maar of de rest van de commissie daar zo blij mee is dat weet ik nog niet. Hoewel ze als enige voorzitter is geweest van de vereniging, is ze in onze commissie de feut.


Dé arbeider met haar eigen auto. Je ziet haar misschien niet, maar aanwezig is ze zeker. Marjel is onze hoofd activiteiten, en aangezien we (tot nu toe) één activiteit hebben georganiseerd, is ze inmiddels ook gepromoveerd tot gebarentolk, stukjesschrijver en grammernazi. Voor de leukste geluidseffecten is Marjel ook in te huren en mocht je nog 70 bierpakketjes moeten inpakken, dan is Marjel your girl.


Gefeliciteerd! Je bent dit jaar niet de feut van de commissie. Thijs is de man van het geld! Dat is een zeer belangrijke taak, want deze commissie bedenkt de gekste ideeën. ‘Laten we 2000L bier gaan brouwen, kan toch?’. Er is helaas geen activiteit dit jaar waarbij we met zijn allen kunnen gaan vissen, maar niet getreurd, je kunt een afspraak maken met Thijs. Dan mag je de hele middag in zijn aquarium naar exotische vissen vissen.


Nog een arbeider met haar eigen auto. Dat krijg je als je de commissie vult met leden die al zo lang lid zijn, dat ze bijna de oprichting van de vereniging hebben meegemaakt. Annemarie aka smurf, staat in de commissie beter bekend als sponsorsmurf. Met haar grote glimlach gooit ze al haar charmes in de strijd om het geld binnen te halen. Of nouja de grote plannen van de commissie zijn uitgesteld dus besteed onze sponsorsmurf haar tijd aan het schilderen van de voorzittershamer. Mocht de commissie handen te kort komen heeft zij een volledige kleuterklas paraat om te helpen.


De man van het prachtige design, de gelikte filmpjes en onze cameraman. Ja, het monteren van filmpjes kun je wel aan Jasper overlaten, maar tekst typen daarentegen.. Heb je je lustrum biertje al wel eens goed bekeken? Daar gaat veel meer in dan in een gemiddeld biertje. Je zou zeggen dat Jasper en Marjel een rela hebben, maar wij weten wel beter. De bromance tussen Jasper en Wout doet elke afspraak wijken. Vergaderen op zondag? ‘Nee, dan koken wij samen.’


Deze dame zet de Bouwmeester generatie binnen de Lustrumcie voort. Al staat hierboven Janine Bouwmeester, deze naam komt ons niet bekend voor. Wij kennen haar als Sjaan aka de wederhelft van mien jongen aka bouwmeester 2.0. Sjaan valt niet te ontbreken in deze commissie en heeft by far de meeste verhalen over Donitas. Ook heeft ze een mooie Gluurgids collectie waar wij met liefde gebruik van hebben gemaakt. Binnen de commissie is Sjaan het manusje van alles. Overal waar je handen tekort hebt, vliegt Sjaan je tegemoet.


Wie kent hem niet, of nee.. wie heeft hem nog nooit gehoord? De Samson imitatie en de bulderende lach van deze man zijn door de hele stad te horen. Binnen deze pracht commissie maakt Wout de meeste grappen en lacht tevens ook het hardst om dezelfde grappen. Wout is onze commissaris Bier, nieuwslezer, presentator on scene en presentator op uw scherm. Heb je hem nog niet gezien? Dan volg je ons te weinig op de sociale kanalen of heb je je Lustrumbier nog niet opgehaald!


Nu wout zijn taak heeft volbracht als commissaris bier en zich focust op dames 1. Het ontstane gapende gat in onze commissie moet opgvuld worden door iemand met minstnste zulke humer en natuurlijk liefde voor bier. Niemand minder de enige echte ‘de Looier’ aka ‘Dave’ aka ‘Peter van dedender berg’ heeft plaatsgenomen in deze mooie commissie. Deze RAPPPPPPO KLAPPPPPPO specialist, tevens oud-cantuskapitein heeft al bewezen genoeg Donitas-levenservaring in huis te hebben. Binnen de Lustrumcie wordt hij het manusje van alles 2.0.

Lustrumcie

Peter van den Berg (2015) -
Janine Bouwmeester (2016) -
Marjel Buiter (2014) -
Marije Louwes (2016) -
Jasper Pruijm (2014) -
Jill Stuifzand (2014) Voorzitter
Annemarie Tol (2015) -
Thijs Werkman (2015) Penningmeester