Lustrum X

De grootste én gezelligste studentenvolleybalvereniging van Groningen!

Lustrum X

Welkom op de Lustrumpagina van G.S.V.V. Donitas. Het aftellen is inmiddels voorbij: op 1 juni 2021 blies Donitas 50 kaarsjes uit! Helaas gooide Tante Cor roet in het eten. Maar niet getreurd: Lustrumseizoen 2.0 is begonnen! Ook seizoen '21-'22 zal in het teken staan van een halve eeuw Donitas. Van 9 t/m 16 april is de lustrumweek! Tickets en andere info vind je hier of op onze Instagram en Facebook.

logo_lustrum_2.png
LUSTRUMWEEK.png


CMYK_StrikwerdaSmit_blue_sportkleding_def-2.jpg
Lustrumfoto's 

Er zijn tijdens het gala foto's gemaakt door Erwin Pranger. Klik hier!


Lustrumweek 

Van 9 t/m 16 april is het eindelijk zover: de lustrumweek! Donitas bestaat 50 (+1) jaar en hopelijk staat corona het toe om dit grootst te vieren. Tijdens de bomvolle lustrumweek is er iedere dag een activiteit.

Koop vanaf zondag 6 maart 20:00 je losse ticket voor:

De toegang voor zowel het openingsfeest, de pubquiz als het gala zijn gratis.

NB: Schrijf je je in voor een activiteit, is het niet meer mogelijk om je uit te schrijven.


Lustrumlied

Klik hier om het lustrumlied te beluisteren! Lustrumshirt

Om 50 jaar Donitas te vieren kan dit collectorsitem natuurlijk niet ontbreken in de kast van een echte Donitater. Het shirt is van sportstof dus ook uitermate geschikt om in te trainen of mee te flaneren bij andere Donitas-activiteiten. De inschrijving voor het bestellen van een shirt is inmiddels gesloten. Toch nog interesse? Mail naar lustrum@donitas.nl 

Wanneer de shirts zijn geleverd hoor je dit via mail of onze andere kanalen. 


Blikkie terug op lustrumseizoen 2020-2021: Lustrumbier, bierproeverij, lustrumboek en puzzeltocht

Ondanks corona is het toch nog mogelijk geweest enkele aangepaste activiteiten te organiseren. 

Allereerst ons overheerlijke lustrumbier. Inmiddels tot de laatste druppel op en een smakelijk succes! Om goed te kunnen proosten op onze 50e verjaardag is in samenwerking met Baxbier een frisse Weizen gebrouwen onder de naam: Blikkie Terug. Op het blik schitterde het prachtige lustrumlogo uit 1995. Niet alleen de blikkies waren snel op, ook bij stamkroeg 't Gat van Groningen was het lustrumbier uit de tap niet aan te slepen. Zelfs niet-Donitaters waren enthousiast. Mocht het water je nu alweer in de mond lopen, kijk dan zeker niet meer naar onderstaand filmpje wat de Lustrumcie schoot om het bier te promoten.

Blijkbaar was een eigen biertje niet genoeg. Eind november werd er onder leiding van charmante presentator Wout Bodewes een online bierproeverij georganiseerd. Deelnemers konden zeven verschillende (afgedekte) biertjes proeven met allemaal een andere smaak en verhaal. Tussendoor werd ook nog het lustrumlogo gepresenteerd!

In de tussentijd is ook gewerkt aan het publiceren van het lustrumboek in samenwerking met de Gluurgids. Waar Gluurgids 50 jaar vooruit gaat in de tijd, gaat het Lustrumboek 50 jaar terug met interviews, foto's en andere rubrieken. 

Aan het einde van het seizoen stond corona het toe om toch nog een aflsuiter van het Lustrumseizoen te organiseren. Donitaters en Alumnitaters konden meedoen aan een puzzeltocht. Door de binnenstad zijn op verschillende locaties die een historie met Donitas hebben spellen gespeeld en raadsels opgelost. De afsluiting vond plaats in café Twee Jongens, onder het genot van een borrel!