Lustrum X

De grootste én gezelligste studentenvolleybalvereniging van Groningen! Je kan ons ook vinden op Studiegids.nl

Lustrum X

Welkom op de Lustrumpagina van G.S.V.V. Donitas. Het aftellen is inmiddels voorbij: op 1 juni 2021 blies Donitas 50 kaarsjes uit! Helaas gooide Tante Cor roet in het eten. Maar niet getreurd: Lustrumseizoen 2.0 is begonnen! Ook seizoen '21-'22 zal in het teken staan van een halve eeuw Donitas. Achter de schermen wordt er al hard gewerkt om er een onvergetelijke vijftigste verjaardag van te maken. Dus houd deze pagina, onze Instagram en Facebook in de gaten!


Blikkie terug op lustrumseizoen 2020-2021: Lustrumbier, bierproeverij, lustrumboek en puzzeltocht

Ondanks corona is het toch nog mogelijk geweest enkele aangepaste activiteiten te organiseren. 

Allereerst ons overheerlijke lustrumbier. Inmiddels tot de laatste druppel op en een smakelijk succes! Om goed te kunnen proosten op onze 50e verjaardag is in samenwerking met Baxbier een frisse Weizen gebrouwen onder de naam: Blikkie Terug. Op het blik schitterde het prachtige lustrumlogo uit 1995. Niet alleen de blikkies waren snel op, ook bij stamkroeg 't Gat van Groningen was het lustrumbier uit de tap niet aan te slepen. Zelfs niet-Donitaters waren enthousiast. Mocht het water je nu alweer in de mond lopen, kijk dan zeker niet meer naar onderstaand filmpje wat de Lustrumcie schoot om het bier te promoten.

Blijkbaar was een eigen biertje niet genoeg. Eind november werd er onder leiding van charmante presentator Wout Bodewes een online bierproeverij georganiseerd. Deelnemers konden zeven verschillende (afgedekte) biertjes proeven met allemaal een andere smaak en verhaal. Tussendoor werd ook nog het lustrumlogo gepresenteerd!

In de tussentijd is ook gewerkt aan het publiceren van het lustrumboek in samenwerking met de Gluurgids. Waar Gluurgids 50 jaar vooruit gaat in de tijd, gaat het Lustrumboek 50 jaar terug met interviews, foto's en andere rubrieken. 

Aan het einde van het seizoen stond corona het toe om toch nog een aflsuiter van het Lustrumseizoen te organiseren. Donitaters en Alumnitaters konden meedoen aan een puzzeltocht. Door de binnenstad zijn op verschillende locaties die een historie met Donitas hebben spellen gespeeld en raadsels opgelost. De afsluiting vond plaats in café Twee Jongens, onder het genot van een borrel!


logo_lustrum_2.png